Binnenland

Voormalig VVD-kandidaat Ronald L. gaat nu ook modellenfotografen exposen

20-01-2021 11:59

Ronald L.
Ronald L.

Grote fronswaardiging gisteren in gans het land vanwege ene meneer Ronald L. Ooit mooiboy-kandidaat voor de VVD in de gemeente Almere. Nu steen des aanstoots vanwege een videofragment waarin hij verkapt lijkt op te roepen tot geweld tegen (foto)journalisten.

Een uurtje scrollen door het YouTubekanaal van Ronald L. leert dat de man ook andere fotografen in het vizier heeft. Het model weet namelijk van ‘Epsteinachtige praktijken binnen de Nederlandse modellenwereld’. In een ietwat stroef telefonisch “interview” met de NOS spreekt L. zelfs over ‘getransporteerde jongeren die in Dubai stelselmatig zouden worden verkracht door opdrachtgevers’.

“En binnenkort kom ik naar buiten met alles wat ik heb over de shit die allemaal heeft plaatsgevonden. En Epstein en Weintsein… We hebben ook ons Nederlandse verhaal hier, van meisjes die van alles is aangedaan door TFP-fotografen, community-sites! Waar meisjes worden gelokt. (…) En al jullie namen fotograafjes komen zo meteen allemaal op een lijst openbaar te staan. Is dat de paniek die er momenteel is? Omdat jullie vriendjes zijn met bepaalde mensen bij de overheid?”

Volgens L. heeft niemand binnen de Nederlandse pers tot nu toe belangstelling voor zijn verhaal. Wellicht zijn ze bevreesd om op de zwarte lijst te komen die de man bijhoudt van ‘foute journalisten’.

L. zegt ‘te worden bedreigd door Marokkanen’ sinds hij door het journaille zou zijn weggezet als ‘racist’. Maar misschien weet hij ook wel gewoon teveel.

Bewijs van stelselmatig misbruik binnen én buiten de Nederlandse modellenwereld is natuurlijk altijd welkom op [email protected]. Discretie gegarandeerd.