Opinie

Bert Brussen – Talkshows en talkshowgasten in avondkloktijden hebben bloed aan hun handen

21-01-2021 12:34

PvdA-burgemeester van Breda, Paul Depla, heeft laten weten dat hij als de avondklok van kracht is niet in talkshows zal verschijnen. Ondanks het ontluisterende, mensonterende feit dat talkshows zijn uitgezonderd van de avondklok, met als argument de ziekelijke leugen dat talkshows ‘essentieel’ zouden zijn, beseft de burgemeester van Breda dat juist bestuurders het goede voorbeeld moeten geven. Dat besef is een unicum voor zowel een bestuurder als voor de PvdA. Maar: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Het initiatief van Depla verdient naast applaus ook navolging. Alle Nederlandse bestuurders zouden zich openlijk moeten uitspreken tegen de ranzige hypocrisie van gasten in liveshows tijdens een lockdown met avondklok. Alle Nederlandse bestuurders zouden de talkshows principieel moeten weigeren. En niet alleen bestuurders. Ook sporters, ‘kunstenaars’, BN’ers, vrienden en bekenden en familie en buren en stylisten van BN’ers, de standaard mediatypes en de rest van de schier oneindige baggerstroom aan talentloos, middelmatig gespuis dat doorgaans komt opdraven in talkshows zouden principieel moeten weigeren.

Een uniek moment in de Nederlandse geschiedenis dient zich aan: de eerste keer dat de uitzaaiende samenlevingsrot die BN’ers heet laat zien échte principes te hebben. Een goedmakertje voor die talloze keren dat ze schaamteloos logen over hun bereidheid tot ruimhartige opname van asielzoekers. Asielzoekers die nu nóg op straat staan te wachten tot ze eindelijk eens in huis worden genomen door één van die vele petitie- en manifest-ondertekenende deugBN’ers.

Wellicht is het een goed idee om de talkshowbezoekers in kwestie een handje te helpen met principieel blijven tijdens de avondklok? Noem het maar een stok achter de deur van opportunistische principes.

We moeten daarom iedereen die in tijden waarin een avondklok actief is verschijnt in live tv-uitzendingen beschouwen als potentiële massamoordenaar met het bloed van duizenden ouderen en zieken aan hun handen. Zij die tijdens de avondklokperiode opduiken in liveshows moeten voortaan worden beschouwd als paria’s. Als melaatse uitgestotenen. Een beetje zoals PVV’ers en FvD’ers normaal gesproken worden behandeld door ‘tolerante’ en ‘inclusieve’ mensen.

Het beste is het als iedereen die tijdens de avondklok alsnog in zinloze NPO-babbelshows en dito commerciële ranzigheidstv verschijnt een grote gele stip op het voorhoofd krijgt getatoeëerd. Opdat we nooit vergeten. Opdat we definitief de kloof tussen de goede en foute kant van de geschiedenis onoverbrugbaar kunnen verdiepen. Want ijdele fopnarcisten, jokers, burgerhatende bestuurders en dito factota in talkshows terwijl de rest van het volk gebukt gaat onder een Sperrzeit, dat nooit weer!

We kunnen alvast beginnen met een hashtag: #talkshowshebbenbloedaanhanden. Daarna komen de fakkels en hooivorken vanzelf. Laat dat maar aan de ”’sociale”’ media over.