Buitenland

Democraten maken jacht op trouwe Trump-aanhangers na bestorming Capitool

22-01-2021 09:52

Het Capitool, VS

Het leek een stel Republikeinse senatoren een goed idee om zelfs na de bestorming van het Capitool nog door te gaan met het betwisten van de verkiezingsuitslag. Het gaat om senatoren Josh Hawley en Ted Cruz.

Dat zetten de Democraten – u weet wel, van ‘unity‘ enzo – ze nu betaald. “Door na de gewelddadige aanval door te gaan met hun bezwaren (…), verleenden senatoren Cruz en Hawley legitimiteit aan de zaak van de menigte en maakten ze toekomstig geweld waarschijnlijker.” Dit schrijft een groep Democraten aan de nieuwe voorzitter van het Ethics-panel.

De Democraten verzoeken het panel verschillende kwesties te onderzoeken, waaronder of Cruz (R-Texas) en Hawley (R-Mo) de gewelddadige opstand van 6 januari in het Capitool hebben aangemoedigd; of ze in contact stonden met de organisatoren van de pro-Trump-bijeenkomst vlak voor de rel; of ze donaties hebben ontvangen van organisaties of donateurs die ook de bijeenkomst hebben gefinancierd; en of de senatoren “betrokken waren bij crimineel gedrag of onethisch of ongepast gedrag”.