Binnenland

PvdA gaat aanvallen op integriteit politici onderzoeken vanwege vertrek Asscher

23-01-2021 17:20

Lodewijk Asscher bij Op1.

PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar van de PvdA is niet te spreken over de wijze waarop de sociaaldemocraten voormalig partijleider Lodewijk Asscher hebben behandeld. Tijdens het digitale PvdA-verkiezingscongres in Meppel maakte ze duidelijk het kwalijk te vinden dat er intern aan de stoelpoten van Asscher is gezaagd. Zo kreeg een motie van wantrouwen tegen de voormalig minister van Sociale Zaken steun van maar liefst een derde van alle leden.

“Ik heb als voorzitter nu een aantal keer meegemaakt dat we in onze partij, in onze ledenkamer, onze mensen ter discussie stellen. Ik vraag me oprecht af of dat de manier is waarop we dat moeten doen.’’

Aldus Vedelaar. Om dit in de toekomst te voorkomen wordt er nu een special team aan het werk gezet. Deze moet met voorstellen komen om iets te doen aan de aanvallen op ‘de integriteit en de kwaliteit van politici en gewone vrijwilligers’.

Asscher stapte vorige week op vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. De oud-minister zei integer te hebben gehandeld tijdens de affaire, maar dat het beeld in de media een succesvolle campagne toch in de weg stond.