Politiek

‘Den Haag gaat subsidie-aanvragen toetsen op de aanwezigheid of het gebrek aan inclusie’

28-01-2021 00:03

Woke.

“‘Op de woningmarkt wordt er er flink gediscrimineerd. De LHTB-gemeenschap heeft er veel last van’, zegt Van Alphen. ‘Ook discriminatie bij stageplekken ga ik proberen aan te pakken.’

De wethouder wil verder onderzoeken of organisaties die werk maken van inclusiviteit een keurmerk kunnen krijgen.

Den Haag gaat subsidieaanvragen toetsen op de aanwezigheid of het gebrek aan inclusie. Zo gaat Den Haag geen subsidies meer verlenen aan evenementen waar Zwarte Pieten aan deelnemen, omdat deze niet bijdragen aan een inclusieve samenleving, zo staat in de anti-discriminatienota. De politie heeft ook een inclusie-omslag te maken volgens de nota. In het hele land en ook in Den Haag zullen politieteams worden getraind op inclusie binnen teams.”

Nu NH Nieuws heeft besloten de journalistieke verslaggeving vaarwel te zeggen en verder te gaan als deugend moraalijkpunt vanaf de kansel der samenleving, dachten ze bij collega-gesubsidieerd regionieuwsmedium Omroep West ‘Kom, laten wij ook eens onze principes van kritische journalistiek en objectiviteit voor de tram flikkeren!’. En daarom staat nu op Omroep West een volstrekt kritiekloos stuk jubelpropaganda te lezen over wethouder Bert van Alphen (zelf raden van welke partij hij is) die woensdag ‘de Haagse anti-discriminatienota presenteerde’.

Logisch natuurlijk dat er verder geen kritische vragen worden gesteld over een mooi stukje deugende totaalhoop als deze anti-discriminatienota want in woke tijden ben je als subsidieslurpend medium natuurlijk doodsbang niet inclusief genoeg te zijn, al helemaal als de subsidieverstrekker je persoonlijk vertelt dat ‘inclusief’ zijn nogal van belang is voor de subsidie. Nee, dan denk je als ‘onafhankelijk’ journalistiek medium wel twee keer na over welke politicus je kritische vragen stelt.

Maar als een wethouder doodleuk zegt ‘inclusiviteitskeurmerken’ uit te willen gaan delen aan ‘organisaties’, dan gaat er bij elke béétje serieuze verslaggever toch een belletje rinkelen? Of niet dan? Iedereen met een béétje journalistiek bloed wil dan toch tenminste één kritische vraag stellen? Namelijk: ‘Als de organisatie waar ik werk een inclusiviteitskeurmerk krijgt, moet ik als werknemer dan verplicht naar een onbewuste-vooroordelen-voor-blanke-racisten-brainwash-cursus?’ Toch?

Wel goed van zowel deze wethouder als Omroep West dat ze netjes benoemen hoe homo’s, vrouwen en joden erg hebben te lijden onder discriminatie vanuit islamitische hoek, want dat is natuurlijk ook inclusiviteit: echt alle problemen benoemen.

Van welke partij deze wethouder is mag u nu helemaal zelf raden. Is niet moeilijk, beloofd. (Hint: deze wethouder is niet van de PVV.)