Economie

Horeca en winkels dicht: Nederlanders potten tientallen miljarden op

29-01-2021 10:42

We kunnen niet winkelen en we kunnen niet eten en drinken buiten de deur. Dan is de Nederlander al snel door zijn opties heen; waar zouden ze in hemelsnaam hun geld aan moeten uitgeven? Nou, aan niets dus: dat werd sparen.

De T schrijft:

De berg met spaargeld is met ruim €487 miljard nog nooit zo gigantisch geweest als eind vorig jaar. Omdat nog relatief weinig mensen hun baan tijdens de coronacrisis verloren, de winkels en horeca zijn gesloten en door de meeste vakanties een streep is gegaan, blijft veel geld onaangeroerd op de bankrekening staan. Met bijna €42 miljard zetten Nederlanders in 2020 twee keer zo veel opzij als een jaar eerder.

En omdat zowat al deze nieuwtjes toch worden bedacht in de VS, hier een link naar het artikel in The Wall Street Journal waar deze trend eerder deze week werd opgemerkt. De WSJ stelde overigens ook dat de enorme spaartegoeden in de VS op een bepaald moment, als de vaccinatieprogramma’s hun werk hebben gedaan, zouden worden uitgegeven. Op die manier zou de economie een kickstart kunnen krijgen.