Economie

Jazeker, er moet en zal een quotum komen voor meer vrouwen in topfuncties

29-01-2021 11:45

Woke.

Het zal niet lang meer duren en burgers met conservatieve alledaagse opvattingen over je best doen, hard werken en talent belonen, zullen ‘s nachts van hun bed worden gelicht. Het is namelijk fascisme om bij gelijke kansen ongelijke uitkomsten te accepteren. Dat is niet woke. En wokeness is de nieuwe staatsreligie.

Dus die quota voor topvrouwen gaan er gewoon komen. Die worden ons door de strot geduwd, want anders zijn we allemaal fascisten.

De NOS bericht:

In de nieuwste Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2020 zijn de conclusies niet mals. De huidige wetgeving om meer vrouwen in de top van bedrijven te krijgen, was niet effectief genoeg. Te weinig bedrijven voelen de noodzaak om meer vrouwen tot de boardrooms toe te laten. Een quotum is volgens de Bedrijvenmonitor Topvrouwen de enige oplossing.

Vorig jaar had nog bijna 67 procent van de bedrijven een bestuur zonder vrouwen en meer dan 43 procent van de raden van commissarissen telden geen vrouwen.

En 90 procent van de bedrijven heeft nog altijd geen bedrijfstop die bestaat uit 30 procent vrouwen. “Je had gehoopt dat meer bedrijven het hadden opgepakt. Maar dat is niet het geval. Het gaat gewoon echt niet vanzelf”, zegt Caroline Princen, voorzitter van de Commissie Monitoring. Die hield sinds 2013 de vooruitgang in de gaten en rapporteerde elk jaar aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De geringe toename van het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven is volgens Princen te danken aan een kleine groep bedrijven. “Naast een een klein kopgroep, is er een aantal bedrijven dat met het vooruitzicht van een wettelijk quotum in actie is gekomen”, zegt Princen.

We weten allemaal welke kant dit opgaat. Beter bereiden we ons voor, anders wordt er ‘s nachts op de deur geklopt.