Binnenland

Lieve StadWatch – Twee steekpartijen in twee uur

29-01-2021 12:35

OVERAL OM ONS HEEN AANWEZIG!

In Amsterdam is veel wapengeweld. Of het nu gaat om messen, machetes, knuppels, vuurwapens of bommen, Amsterdam is goed voorzien. Daarom – en omdat GroenLinks en D66 enorm tegen zijn omdat bewapende mensen zielig zijn – is preventief fouilleren verboden in de hoofdstad.

Gelukkig is daar nauwelijks iets van te merken. Ook niet in de Bijlmer en in Nieuw-West.

In een tijdsbestek van twee uur hebben er twee steekpartijen plaatsgevonden in de stad. Bij de steekpartijen raakten een 31-jarige man en een 20-jarige man gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Het eerste steekincident gebeurde rond 17.00 uur in de 1e Kekerstraat in Zuidoost. Het 31-jarige slachtoffer ging vervolgens naar de huisartsenpraktijk aan de Bijlmerdreef, waar hulpdiensten de man hebben behandeld.

Vervolgens raakte rond 19.00 uur een 20-jarige man gewond bij een steekpartij op de Strackéstraat in Nieuw-West. Na het incident zijn drie verdachten te voet gevlucht.

Wel schattig is dat de politie getuigen oproept zich te melden. Maar goed, een agent mag altijd hopen, want in 020 is HOOP overal om ons heen aanwezig.