Politiek

GroenLinks trollenleger uit Zeist Ronald Camstra stapt op als fractievoorzitter GroenLinks Zeist

04-02-2021 10:21

That escalated quickly! Zo ben je fractievoorzitter van GroenLinks in poepsjiek Zeist, zo ben je ex-fractievoorzitter met alleen nog een Facebook-trollenleger in je hoofd om tegen te praten. Ronald ‘we are legion’ Camstra weet er van. Want nadat zijn trollenleger werd ontmaskerd (schuld van Geenstijl) en ook een of andere columniste uit zijn online courantje helemaal niet in het echt leek te bestaan (vooral omdat ze Ronald Camstra zelf was) werd de grond onder meneertje trollenleger zijn voetjes toch iets te heet.

Althans, in zijn afscheidsbriefje staat dat hij teveel last heeft ‘van negatieve reacties op het raadswerk’ (goh, raar zeg, negatieve reacties op GroenLinks-ideeën!), dat dit hem ‘steeds meer negatieve energie kost’ en dat het ‘teveel afleidt van het raadswerk’.

Heel toevallig zijn ook ineens de Facebook-accounts van Noortje van Breukelen, Felix Stoker, Edwin de Kort en Femke van Dijk verdwenen. Alle vier waren meer dan enthousiaste online aanhangers van zowel het GroenLinks Zeist-beleid in het algemeen en Ronald Camstra in het bijzonder. Toeval natuurlijk.

Wel zielig voor GroenLinks in Zeist: weer vier zieltjes minder.

Trouwens, hoe is het eigenlijk met Dotan?