Politiek

Bonusquote – Sylvana Simons: ‘Ik draag die goddelijke energie in mij’

05-02-2021 16:01

Ondertussen, in Spanje...

“Ik heb mijn bevalling als een goddelijke ervaring beleefd. Wat mijn lichaam daar aan het doen was… Ik had geen enkele controle over wanneer de volgende wee ging komen of niet. Dat was ik niet. Daar gebeurde iets wonderlijks. We zijn een vehikel en dat heb ik als iets goddelijks ervaren en als een bevestiging van het feit dat God dus in mij is, of ik in God. Ik draag die goddelijke energie in mij, want ik ben in staat om het meest goddelijke te creëren: nieuw leven. Dat is voor mij manifestatie, op dat moment, van God.

Het kapitalisme is de mammon natuurlijk! De illusie van eeuwige groei, oneindige accumulatie. Ik ben elke keer verbaasd wanneer een groot bedrijf klaagt dat het minder winst gaat maken. Alsof het een recht is. Dat systeem kan alleen bestaan bij de gratie van uitsluiting en oneerlijke verdeling, anders bestaat dat systeem niet. Het is een illusie om te denken dat we op basis van kapitalistische overtuigingen armoede kunnen bestrijden. Integendeel, we creëren armoede, want zonder armoede kan er geen rijkdom zijn. De mammon is voor mij een systeem van uitbuiting, uitsluiting en het misbruik maken van mensen. Er is een nieuw systeem nodig.

Het kan niet zo zijn dat dezelfde mensen die het kapitalistische systeem hebben bedacht, waarin geen rekening gehouden is met vrouwen, ouderen, mensen met een fysieke beperking, ook de nieuwe systemen gaan maken. Dat moeten nieuwe mensen doen, mensen die revolutionair denken.”

‘Er is een nieuw systeem nodig’…(tsjonge, welk systeem zou dat nou toch zijn? Weet je wat? Laten we het communisme proberen! Want dat is nog nooit écht goed geprobeerd! Het communisme uit het verleden is het verkéérde communisme! Etc. etc. etc.) Also sprach Sylvana Simons in Volzin.