Politiek

Tijs van den Brink (EO) legt verantwoording af aan Hans Laroes en Hans Maarten van den Brink

05-02-2021 22:10

“Het beeld dat we regelmatig virusontkenners, complotdenkers en rechts-radicalen kritiekloos hebben laten leeglopen en geen aandacht gehad zouden hebben voor „alles-met-een-kleurtje” is feitelijk onjuist. Het klopt echt niet. Willem Engel is nooit te gast geweest bij Op1 (wel bij RTL). ‘Hydroxychloroquine-huisarts’ Rob Elens is één keer geweest en kritisch ondervraagd door Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. FVD-voorman Thierry Baudet is in dertien maanden tijd twee keer te gast geweest – en in beide uitzendingen stevig tegengesproken. Aan de Black Lives Matter-beweging is echt vele malen vaker aandacht besteed dan aan antivaxers. Die laatsten zijn, voor zover ik weet, werkelijk geen één keer te gast geweest in Op1.

Natuurlijk kan Op1 beter. We leren elke dag. Iedereen heeft betere en minder goede dagen, sterke en minder sterke momenten. Zeker, het mag (en moet) soms scherper. Het mag verrassender en, als de actualiteit het toelaat, vrolijker. We werken er, met de mensen van producent TVBV, elke dag keihard aan.”

EO-coryfee Tijs van den Brink probeert in een NRC-opinie-artikel uit te leggen dat het gesubsidieerde televisieprogramma Op1 (NPO, gesubsidieerd door belastingbetalers) enorm pluriform voor iedereen is en het ondanks de verschillende subsidie-omroepen die het programma maken niet een terugkeer is naar de verzuiling.

Daar slaagt hij prima in, maar waarom schrijft Van den Brink dit allemaal in de NRC? Omdat zowel de twitterende maar werkloze haatzaaimoralist Hans Laroes (PvdA, NOS Journaal) als de stalkende twitterterrorist Hans Maarten van den Brink (Vpro, dus dan weet je genoeg) eerder in NRC hebben geschreven dat Op1 stom en kut is, want gemaakt door omroepen als EO, WNL, MAX en daarom niet dichtgetikt links, verschillig en moralistisch genoeg is zoals vroeger in de tijd van opa Laroes & Co. nog wel gewoon het geval was.

Kortom, Tijs van den Brink daalt helemaal af naar de alleronderste regionen van het terminale opinielandschap om aan de twee meest hinderlijk narcistische oud-linkse mediaklootzakken verantwoording af te leggen. En dát moet je natuurlijk helemaal nooit doen.

Het is sowieso al een raadsel waarom ‘kwaliteitscouranten’ als NRC ruimte geven aan zwakzinnige lasteraars en bemoeizuchtige kreupele paarden als Hans Laroes en Hans Maarten van den Brink. De tijd dat dit soort levervlekken nog wat betekenden in de media en écht iets in de melk te brokkelen hadden ligt godzijdank al weer lang achter ons. Dat dor hout maar niet wil afsterven is toch geen reden het dan maar als fris ontluikende flora te behandelen?

Anders blijft het maar uitzaaien, die fatsoenskanker.