Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob Jetten

08-02-2021 09:31

KlussenKlussen

Beste Rob,

Op donderdag 21 januari sloot jij de Nederlandse bevolking gedurende tweeënhalve week van 21.00 tot 4.30 uur thuis op door alsnog akkoord te gaan met de invoering van een avondklok.

Dat was het zoveelste bewijs van gebrek aan ruggengraat, want D66 was altijd tegen invoering van die avondklok geweest en er was niet één goed argument om de Sperrzeit te introduceren – behalve plat machtsvertoon. Maar je presenteerde het niet als een gebrek aan ruggengraat, maar als een overwinning.

Want het kabinet (inclusief je burgers hatende partijgenoten Kaag en Ollongren) had de avondklok al om 20.30 uur willen laten ingaan…

Je ‘overwinning’ werd op de dag van de invoering van de avondklok, zaterdag 23 januari, zelfs groots bejubeld door de Amsterdamse tak van D66. Alsof het goed nieuws is voor bijvoorbeeld de drie miljoen (!) alleenstaanden in Nederland dat ze elke avond vanaf 21.00 uur in eenzaamheid moeten doorbrengen, twitterden die leipo’s het volgende:

Die tweet werd natuurlijk snel verwijderd, maar hij was net zo tekenend voor je partij als het feit dat het #MeToo-onderzoek naar Sigrid Kaags campagneleider Frans van Drimmelen en de D66-mastodonten die daarbij wegkeken over de verkiezingen heen wordt getild.

Maar zullen we eens even berekenen welke tijd ‘in vrijheid’ we aan D66 te danken hebben?

De avondklok geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. Dat zijn achttien avonden. Dus als je jullie stemgedrag positief wilt uitleggen, hebben we negen uur vrijheid aan D66 te danken.

Ik zal je uitleggen wat er deze week gebeurt.

ComputerComputer

Vanochtend vergadert Rutte 3 met Jaap van Dissel van het RIVM. Vanmiddag besluit het kabinet de avondklok tot 2 maart te verlengen. Daarna stemt de Tweede Kamer, inclusief D66, met die verlenging in. Tot 2 maart.

Van 10 februari tot 2 maart gaat het om negentien avonden en nachten. Met zevenenhalf uur Sperrzeit per nacht. Is in totaal 142,5 uur éxtra eenzame opsluiting voor drie miljoen Nederlandse burgers.

Dus jij hebt ‘ons’ geen negen uur extra vrijheid bezorgd doordat je je poot niet stijf hield (sorry, inkoppertje), jij hebt ‘ons’ van 142,5 uur extra vrijheid beroofd.

En weet je wat het ergste is?

Het zal je compleet jeuken.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als je weer naar een islamitisch land op vakantie gaat met je man.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertentie)