Politiek

Jort Kelder over interview met Mark Rutte: Is dat ernstig vergrijp of basis voor een interessant en niet standaard-gesprek?

10-02-2021 22:26

Jort Kelder en Mark Rutte.

Totaalpaniek op den Twitters: Minister-president Mark Rutte (53) laat zich op zaterdag 13 februari interviewen door goede vriend en presentator Jort Kelder (56). Zulks vindt plaats in het AVROTROS-radioprogramma Dr Kelder en Co op Hilversum 1. Ons van de mediaredactie schrok vooral dat Kelder reeds de zestig nadert, de tijd gaat snel. Enfin, gedoe natuurlijk want Kelder en Rutte kennen elkander al decennia (Fuifjes op Terschelling en alles). En hoe onafhankelijk ben je dan als journalist en iedereen dus boos, boos, boos.

Reactie gevraagd aan Kelder:

“Dag Bas, men is altijd iets milder voor links angehauchte journalisten, omdat dat kennelijk de norm is. Ja, ik ken Rutte sinds 1986. Is dat een ernstig vergrijp of wellicht de basis voor een interessant en niet standaard-gesprek? Bovendien: ik ben een oude vriend, ja, maar nergens lid van en rondfladderend kiezer. Iedereen weet kennelijk al waar dat gesprek over gaat. Grappig. Eind 2019 deed ik zoiets ook al in wat toch heus MIJN programma is, onvergelijkbaar met al het andere op de draadloze, volkomen autonoom en NIET over de verkiezingen of het VVD programma omdat ik dat graag aan al die tientallen uitstekend interviewende collega’s gun. Jammer dat Rutte niet gepromoveerd is, daardoor kwalificeert hij eigenlijk niet voor Dr Kelder & Co…. cheerio! J”

We gaan het beluisteren. Rutte speelde destijds in 2019 bij Kelder overigens een straffe Joseph Luns.