Binnenland

(Video) Politie Rotterdam geeft nieuwe beelden vrij van voortvluchtige relschoppers

10-02-2021 13:55

Wie zijn dit?

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis heeft waarschijnlijk liever dat u deze beelden niet via de media ziet. Ons van TPO vinden opsporing daarentegen wel belangrijk en nieuwswaardig, dus daarom graag uw aandacht voor het volgende…

De politie in Rotterdam is op zoek naar verdachten die zich op 25 januari beestachtig hebben misdragen tijdens de avondklokrellen. Het gaat hierbij voornamelijk om vernielingen, plunderingen en brandstichting op de Beijerlandselaan en op de Groene Hilledijk.

In totaal kreeg de politie in Rotjeknor maar liefst 6000 filmpjes opgestuurd van de rellen. Een duidelijk signaal dat de bevolking de overheid graag assisteert bij deze zoektocht naar gerechtigheid.

In de uitzending van Opsporing Verzocht is onder meer te zien hoe jongeren een politiebureau proberen binnen te breken. Andere beelden tonen een bezorgscooter die in brand wordt gestoken. De rellen zorgden voor veel angst bij de buurtbewoners. (bindende kijktip).

Naast opsporing worden de beelden ook bewust gebruikt als drukmiddel. Net als de vorige keer adviseert de politie relschoppers met klem om zichzelf aan te geven. Zo niet, dan volgen er meer herkenbare beelden.

De nummers:
Politie: 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen: 088 – 661 77 34

De beelden:
https://www.youtube.com/watch?v=EUpUQtqfCqw