Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rick Nieman

14-02-2021 09:31

 

Beste Rick,

Wat een mazzel heb jij!

Sinds Sigrid Kaag zich op 21 juni 2020 beschikbaar stelde als kandidaat voor het lijsttrekkerschap van D66 (en het premierschap) had zij door drukke werkzaamheden geen tijd om journalisten te woord te staan. Of ze werd door de NPO geboycot, kan ook. Geintje.

Anyway, jij hebt straks bij WNL op Zondag de primeur.

Om nou te voorkomen dat je het belangrijkste onderwerp vergeet, heb ik even de vragen voor je gemaakt. Die kun je zo op je kaartje knallen en aan haar stellen.

1.  “Mevrouw Kaag, graag een ‘ja’ of een ‘nee’. Bent u voor ‘nieuw leiderschap’, ja of nee?”

2. “Is ‘integriteit’ één van de speerpunten van ‘nieuw leiderschap’, ja of nee?”

Films en seriesFilms en series

3. “Waarom tilt u dan het onderzoek in de #MeToo-affaire rond Frans van Drimmelen, die vrouwelijke kandidaat-politici van D66 in ruil voor seksuele diensten zou hebben willen en kunnen bevoordelen, over de Tweede Kamerverkiezingen heen?”

4. “Als uit dat onderzoek blijkt dat de D66-coryfeeën Thom de Graaf en Alexander Pechtold deze #MeToo-affaire in of rond 2018 in de doofpot hebben gestopt, gaat u dan zorgen dat deze twee hun erelidmaatschap van D66 ontnemen?”

5. Waarom antwoordt u niet gewoon met ja of nee?”

6. “Toen de #MeToo-affaire rond Frans van Drimmelen aan het licht kwam, meldde D66 dat hij al enige tijd geen functie meer had bij D66. Maar volgens NRC Handelsblad was Frans van Drimmelen uw campagneleider in de strijd om het D66-lijsttrekkerschap, dus nog vorige zomer. U ziet daar op het scherm het bewijs, een knipsel uit een artikel van Tom-Jan Meeus. Is NRC Handelsblad dan een leugenachtige kutkrant, zoals bijvoorbeeld veel PVV’ers gisteren nog riepen?”

7. “Zou u dat zo niet willen zeggen? Dan loog ú dus over uw samenwerking met die man, op een moment dat lang en breed binnen de partij bekend was waarom hij een paar jaar geleden uit de kandidatencommissie was gezet?”

KlussenKlussen

8. “Vindt u liegen, zaken in de doofpot stoppen en onwelgevallige feiten over de verkiezingen heen tillen een voorbeeld van ‘nieuw leiderschap’. Ik vind het eerlijk gezegd heel erg ‘oude politiek’. Maar toch bedankt voor uw komst!”

En dan voor ze kan reageren metéén haar microfoon dichtdraaien en een instartje ter aankondiging van het volgende onderwerp erin gooien!

Het lijkt mij goud voor je om de eerste talkshowhost te zijn die live op televisie de luchtballon Sigrid Kaag definitief doorprikt. En dat nog wel bij het kleine WNL!

Of mag dat niet van Bert Huisjes? Krijgt die dan straf van NPO-baas én D66-vriendin Shula Rijxman?

Groet,

JanD

PS. Ter inspiratie nog snel even een cadeautje.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.