Binnenland

Homoseksuele dominee pakt overlastjongeren aan met magische regenboogvlag

15-02-2021 15:59

De dominee van de kerkelijke gemeente De Binnenwaai in IJburg, Alexander Noordijk, wordt al enig tijd ernstig bedreigd. Hangjongeren slaan agressief op de ramen van zijn protestantse kerk en er worden stenen gegooid naar kerkgangers. Aanleiding voor al deze totaal niet verbindende acties is de geaardheid van Noordijk. De man is openlijk homoseksueel en dat kan in sommige Nederlandse wijken anno 2021 echt niet meer.

Twee weken terug werd de religieus voorganger zelfs ingesloten door een stel kansparels, zo weet NH Nieuws. De gastjes dreigden Noordijk te zullen opblazen met een explosief. Uit ervaring weet de dominee dat dit geen grootspraak is. In 2018 betrapte hij namelijk twee jongeren die inderdaad een vuurwerkbom bij zijn huis wilden plaatsen. Bovendien komen bomaanslagen tegen homo’s in Amsterdam steeds vaker voor.

Noordijk wil zich ondertussen niet laten wegpesten uit zijn eigen kerk. Gelukkig beschikt hij over een magisch wapen die elke homohater afschrikt, namelijk de regenboogvlag! De dominee gaat sinds alle ellende dan ook actief de deuren langs om dit homosymbool uit te delen. Buurtbewoners reageren enthousiast en zelfs de plaatselijke moskee kreeg het er even warm van.

Dat ze ondanks een eerdere belofte niemand hebben gestuurd om te flyeren vindt Noordijk niet erg. De dominee weet zeker dat de moskee hem steunt:

“Als ik kijk naar wat ze hebben gedaan toen ik hun gebeld had. Dat ze direct bij ons voor de deur stonden, en ook hielpen met een oogje in het zeil houden. Daar was ik wel enorm dankbaar voor.”

Het idee dat het moskeebestuur, net als de hangjeugd, wellicht nog niet dood gevonden wil worden met een regenboogvlag in de hand komt niet bij Noordijk op. Er is immers respectvol verbinding gelegd. De liefde, het licht en de hoop zullen nu vast snel automatisch volgen, toch?