Politiek

Theo Hiddema: ‘Mijn ambitie ging door het putje, door die k*tclub van Freek Jansen’

15-02-2021 17:01

Voormalig FvD Kamerlid mr. Theo Hiddema (Screenshot Tweede Kamer).

“Thierry heeft geen geduld. Ik heb ’m ook gezegd: het sop is de kool niet waard. Je had Otten best loyaal kunnen houden. Het is een eigenwijze dondersteen, maar hij heeft ontzettend veel gedaan. Ja, hij had zichzelf te veel gegeven, maar dat is geen diefstal. Het was zó opzichtig, en dan wordt er gezegd: “Otten is een oplichter.” Nou, ik heb met echte oplichters te maken, dat is hij dus helemaal niet. Het had gewoon uitgepraat moeten worden, maar dat zou Baudet nooit toegeven. Ik heb hem dat wel gezegd.’

Ik wist niet eens wat boreaal betekende; ik hoorde het voor het eerst.

Ik snap dat wel: in de roes van je betoog kom je dan met zo’n uil aankakken. Wat kan mij dat nou schelen? Thierry is toch ook zeer geleerd? Dan kom je weleens dit soort woorden tegen en belandt het in je speech.

Maar die appjes logen er natuurlijk niet om. Bleek ik godverdomme zo’n kerel te hebben aangenomen. Toen ontplofte ik aan alle kanten. Ik voelde de bui al hangen, zag mijn hele inbreng naar de klote gaan.

Mijn ambitie ging door het putje, door die kutclub van Freek Jansen.

Thierry is helemaal geen antisemiet. Kletskoek, nog nooit een antisemitische uitlating van hem gehoord.

Ik moest aan Jiskefet denken toen ik het verslag over die avond in Tiel in de krant las.

De gróóóóte deskundige Tisjeboy Jay mag komen opdraven bij Wybren van Haga, Lange Frans bemoeit zich ermee. Toen heb ik Thierry wel geappt of hij gek geworden was. Al die complotdenkers, daar wil je toch niet mee geassocieerd worden?

Al die andere speelgoedpartijtjes die er nu zijn vragen mij voortdurend of ik met ze wil praten. Dit is onder embargo, hè? Maar ik ga niet terug de politiek in. Nee, dat vind ik geen vertoning.

Wat wij bereikt hebben was nog nooit vertoond; dat komt natuurlijk ook door mijn glorieuze aanwezigheid.”

Sorry voor het nabrandertje, de Quote waarin dit hilarische interview met Theo Hiddema staat afgedrukt kwam afgelopen donderdag al uit, maar zoveel gouden krenten in de pap willen we toch echt niemand onthouden. Bindende integraalleeslink dus, via Blendle.