Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kees van der Staaij

17-02-2021 09:31

Beste meneer Van der Staaij,

Wat is het in een periode van complete waanzin goed dat er ook nog mensen zoals u zijn.

Mensen die snappen dat de rechtbank een vrijheidsberovende maatregel als de avondklok van tafel veegt als-ie is genomen door misbruik te maken van een bijzonder vergaande wet die eigenlijk bedoeld is voor acuut ingrijpen bij natuurrampen of in oorlogssituaties.

Maar die ook snappen dat een weekje wachten met van tafel vegen vanwege een hoger beroep zo gek niet is, als dat van tafel vegen mogelijk (!) grote gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

Als je zo ‘in de wedstrijd zit’, en dat zit u, heb je volgens mij geen tekort aan gezond verstand.

Helaas ben je dan tegenwoordig wel een uitzondering.Want gisteren was een dag waarop de Nederlandse rechtsstaat zich andermaal van haar allerslechtste kant liet zien.

Met een demissionair kabinet dat nu opeens, ongetwijfeld tot grote verbazing van 30.000 slachtoffers van de Toeslagenaffaire, wél snelheid kon maken bij het rechtbreien van een in dit geval slechts vermeende misstand…

Met zich ‘liberalen’ noemende VVD’ers die het schandalig vonden dat een Nederlandse stichting de avondklok door de rechter wilde laten toetsen…

Met een viruswappie dat mensen opriep om ’s avonds op pleinen samen te komen om nog een staartje carnaval te gaan vieren

Met burgemeesters die beweerden dat de politie en boa’s niet klaar waren voor mínder avonddiensten, waarin het stóppen met ‘Halt! Polizei!’ roepen en uitdelen van boetes van 95 euro centraal stond en waardoor regulier politiewerk (zoals het behandelen van aangiftes wegens verkrachting) op de nóg langere baan werd geschoven…

Met propagandistische media die niet wisten hoe snel ze sturende enquetes moesten houden om aan te tonen dat een meerderheid van de Nederlanders vóór de avondklok was en bleef…

Met een voorzitter van het Hof die nog geen drie wrakingsredenen kon onthouden en die één van de procespartijen meerdere keren de verkeerde naam gaf…Met een vriendje (uit het Medisch Tuchtcollege) van de voorzitter van het Hof die op basis van wellicht zijn eerste wél kloppende model mocht liegen dat wel of geen overvolle IC’s af zou hangen van drie, vier dagen geen avondklok. En dat vlak na een weekend waarin héél Nederland op schaatsen de drukte opzocht.

En met een demissionaire premier en minister van Justitie die de vijfenhalve week verkiezingsvakantie van de Tweede Kamer nu toch maar een uurtje of twee gaan onderbreken om er even een Spoedwet doorheen te jassen die de blunder die het kabinet in eerste instantie maakte te repareren. Waardoor de uitkomst van dat hele hoger beroep niet meer relevant is.

Ik prijs de beroepsengerd Willem Engel om het feit dat hij met zijn rechtszaak andermaal heeft duidelijk gemaakt wat een walgelijk land Nederland onder tien jaar Mark Rutte is geworden.

Maar at the end of the day verlang ik vooral naar mensen zoals u.

Mensen met gezond boerenverstand en respect voor de rechtsstaat.

Want die zijn tegenwoordig helaas een stuk zeldzamer dan machtsmisbruikers als Mark Rutte en zijn posse, dan knipmessen als de Staatsomroep, dan nuttige idioten als Jaap van Dissel en dan totaalwappies als de sekteleden van Willem Engel.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Alvast voor uw ouwedag.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.