Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Tweede Kamerleden

18-02-2021 09:31

Beste Kamerleden,

Vandaag onderbreekt een deel van jullie de vijfenhalve week durende voorjaarsvakantie om een paar uurtjes te komen werken.

Er is namelijk een ingelast agendapunt: het vaststellen van een in één dag in elkaar geflanste Spoedwet die moet zorgen het Gerechtshof het het preventief opsluiten van de Nederlandse bevolking in eigen huis niet kan torpederen.

Jullie kunnen er ook in een kwartiertje uit zijn.

Onafhankelijk Kamerlid Femke Merel van Kooten gaat namelijk aan het begin van de vergadering voorstellen om die Spoedwet controversieel te verklaren. Normaal gesproken wordt zo’n voorstel áltijd aangenomen als een kabinet demissionair is, zelfs als slechts een minderheid dat wil. Dat is dé manier om te zorgen dat een kabinet dat moest aftreden niet over haar graf regeert.

Alleen hebben jullie het recht om dat machtsmisbruik te voorkomen weggegeven op het dossier van de coronacrisis. Daar mag Rutte 3 van jullie als een volwaardig missionair kabinet blijven handelen.

Jullie bedoelden natuurlijk: zorg als de sodemieter dat de Nederlandse bevolking wordt gevaccineerd (LOL).

Maar ze begrepen: heb schijt aan de rechtsstaat en zorg dat de bevolking zich koste wat kost ’s avonds en ’s nachts aan de Sperrzeit houdt.

(Advertentie)

Dus de bizarre bloedspoed waarmee nu wordt gewerkt (schorsingsbehandeling van een besluit van de voorzieningsrechter, Spoedwet in elkaar jassen, Willy laten tekenen bij het kruisje, behandeling én meteen stemming in Tweede en Eerste Kamer binnen drie dagen!) gaan jullie straks gewoon goedvinden.

Niet alleen voor de avond en nacht trouwens, maar desnoods 24/7!

Alsof de Russen zijn binnengevallen!

De coalitiepartijen tekenen bij het kruisje omdat het moet, de oppositiepartijen omdat de door de uitspraak van de rechter in zijn ego en machtswellust aangetaste premier Mark Rutte anders na de verkiezingen hoe dan ook niet met ze gaat samenwerken in Rutte 4.

Hopelijk onthouden de kiezers tot en met 17 maart welke partijen vandaag het redden van Rutte’s gezicht of het pluche belangrijker vinden dan het respecteren van de rechtsstaat.

Al mogen we nooit helemáál uitsluiten dat Sigrid Kaag vandaag, uit wanhoop om de dramatische peilingen die haar niet naar het Torentje, maar naar een baan ergens in de woestijn zullen brengen, haar kans pakt en de fractie een appje heeft gestuurd.

Gisteren gaf haar partijgenoot Ollongren, die zich altijd verzette tegen het bevriezen van de huur in de sociale sector, de bevolking ook al een aalmoes. Die huren worden dit jaar níet verhoogd. En dat scheelt ze het gigantische bedrag van… 6 euro per maand.

Ik denk dat een ‘nee’ van D66 tegen die misdadige Spoedwet meer kans heeft om in de huidige verkiezingscampagne een ‘gamechanger’ te worden.

Het zou toch wat zijn.

(Advertentie)

Dat de Kamerleden van de partij die het meest walgt van het volk zich opeens tot volksvertegenwoordigers ontpoppen.

Ja sorry hoor, ik mag toch dromen?

Oh ja, er was nóg een onderwerp waarop het demissionaire kabinet Rutte 3 van jullie als volwaardig kabinet moest blijven functioneren.

De Toeslagenaffaire.

Enig idee of die 100.000 slachtoffers hun jodenfooi al binnen hebben?

Of moet ik jullie tijdens jullie vakantie even niet lastigvallen met dat gezeik over die ouders en kinderen?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat jullie helaas even niet naar de zon kunnen vliegen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.