ThePostOnline

Opnieuw tegenslag bij vaccinaties: deel AstraZeneca vaccins komt later

22-02-2021 14:04

© pixabay

Weer een nieuwe tegenslag voor de coronastrategie van Hugo de Jonge: vaccinmaker AstraZeneca levert de komende twee weken minder doses dan afgesproken. Daardoor worden er even geen nieuwe prikafspraken meer gemaakt, schrijft Nu.nl.

De oorzaak van de vertraging in de levering heeft de fabrikant niet meegedeeld. Door de vertraging kunnen er volgens het RIVM vanaf volgende week geen vaccins worden geleverd aan priklocaties van de GGD, huisartsen en aan de geestelijke gezondheidszorg.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) noemt de situatie volgens de PZC ‘een tegenvaller’ en stelt dat de vertraagde levering “past in een patroon”. “We hopen dat de farmaceuten de betrouwbaarheid van hun leveringsschema snel zullen vergroten”.

In Den Haag is het vaccineren met AstraZeneca eerder deze maand begonnen. Er zouden in totaal ongeveer een half miljoen mensen met het vaccin moeten worden ingeënt, waaronder bijvoorbeeld thuiswonende mensen met het syndroom van Down en mensen met morbide obesitas.