Media

Volkskrant-columnist (V) roept adverteerders maar weer eens op Geenstijl kapot te censureren

22-02-2021 17:57

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

Dus: omdat Geenstijl.nl in 2004(!) foto’s publiceerde van een toen 16-jarig meisje, en niet zo heel veel later weer verwijderde, moet Geenstijl.nl in 2021 alsnog kapot, ook al werkt er in 2021 helemaal niemand op de redactie die er in 2004 ook al werkte en ook al heeft die huidige, verder onwetende, redactie dat (fotoloze) artikel uit 2004 alsnog offline gehaald toen het slachtoffer ze daar onlangs over aansprak, want ‘sneu laf blog vol strafbare ranzigheid’ en ‘als ze morgen weer gehackt materiaal krijgen aangeboden doen ze het zo weer’ (zoiets noem je nou ‘laster’)?

Right.

Het is nu 17(!) jaar later en huidig Geenstijl-hoofdredacteur Bart Nijman moet dus maar met terugwerkende kracht beseffen hoe beschadigend het in 2004 was dat toentertijd hoofdredacteur Dominique Weesie het een leuk idee vond gehackte foto’s van een kind online te zetten en zich daar dan alsnog verantwoordelijk voor voelen.

Right.

Kunnen we dan ook gelijk de Volkskrant-hoofdredacteur in 2021 verantwoordelijk houden voor het enorme leed dat Volkskrant-columnisten als Jan Blokker en Hugo Brandt Corstius hebben aangericht met hun ad hominem stalkterreur? Als we toch zo bezig gaan…

De totale hysterie. Nog even en je moet je als blanke automatisch schuldig voelen tegenover niet-blanken vanwege de slavernij honderden jaren geleden. Oh, wacht.