Politiek

Lekker Godwinnen en PVV met Nazi’s vergelijken door Sylvana Simons in De Kanttekening

23-02-2021 19:31

“Nu wij deze maand de dappere februaristakers herdenken die wel in verzet kwamen tegen de anti-Joodse maatregelen die werden afgekondigd door de Duitse bezetters, kan ik niet anders dan denken aan het Nederland van nu – en de manier waarop er over moslims wordt gedacht en gesproken door veel mensen. Verbijsterend veel mensen.

Na 25 jaar non-stop moslim-bashen en het ‘mislukt’ verklaren van ‘de multiculturele samenleving’

Inmiddels is de haat jegens moslims in Nederland zo gewoon geworden dat de PVV, de op een na grootste politieke partij in de peilingen, klaar staat om een heel ministerie op te tuigen om dit land te ontdoen van haar moslims. En Nederland? We staan erbij en we kijken ernaar.

Vervang het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe Hitlers haatmachine aan de macht kwam in 1933.”

Hahahah ja. Daar trappen wij mooi niet in mevrouw Simons.

Iedereen snapt dat deze column in De Kanttekening expres op maximale wijze over de Leo Lucassen-Godwin-top is geduwd in de hoop op ophef in de media, want gratis reclame en marketing voor die misschien wel ene Kamerzetel van BIJ1. Desalniettemin geinige PVV-sloopcolumn verder.

TPO Pro-tip: zelfde soort column maar dan over FvD in plaats van PVV = ophef alom gegarandeerd.