Politiek

Bonusquote: in Israël is het licht aan einde van de coronatunnel zichtbaar

24-02-2021 16:02

“De zon schijnt, de winkels zijn eindelijk open en wie over een Groene Pas beschikt, omdat hij of zij volledig is gevaccineerd, kan weer naar de sportschool, een voorstelling of een hotel. Zo ziet het licht aan het einde van de tunnel er dus uit.

Er is hier en daar kritiek dat zo’n pas discriminerend zou zijn, maar de redenatie in Israël is simpel: er zijn voldoende vaccins voor iedereen, dus je kiest er zelf voor om van vertier verstoken te blijven (essentiële zaken blijven voor iedereen toegankelijk).”

Kijk eens aan, in Israël (waar ze wél gewoon iedereen kunnen vaccineren omdat ze géén Hugo de Jonge hebben) blijkt zo’n gruwelijk vaccinatiepaspoort toch best wel ineens een leuk ding. Want iedereen wil weer normaal leven, en iedereen kan zich laten inenten, is het dan echt zo erg mensen die weigeren zich te laten vaccineren geen vaccinatiepaspoort te geven? Uiteindelijk is het dan toch echt je eigen keuze. Je moet er wat voor over hebben.

En zolang de antivaxxers alleen blijven uitgesloten van vermaak en vertier, maar wel gewoon zonder vaccinatiepaspoort gebruik kunnen blijven maken van essentiële zaken kun je ook weer niet echt spreken van een mensenrechtenschending.

Mits er genoeg wordt gevaccineerd (dus niet in Nederland) kon terug naar het nieuwe normaal wel eens heel snel gaan. Maar dan moet er wel worden gediscrimineerd tussen vaxxers en antivaxxers. Of je moet vaccinaties verplichten. Eén van die twee.

Dus zeg het maar.