Binnenland

Steeds meer beveiliging nodig op Binnenhof vanwege boze demonstranten

01-03-2021 13:11

De waanzin regeert in coronaland (foto via Maarten Brante, maartenbrante.com)

Het Binnenhof begint sinds het begin van de coronacrisis steeds meer te lijken op een onneembare vesting. Volgens minister Hugo de Jonge is het leger aan extra beveiligers nodig vanwege de groeiende groep demonstranten. Politici worden namelijk steeds vaker belaagd door filmende zelfonderzoekers met wat Kamervragen:

“Kritiek hoort er natuurlijk bij, maar intimidatie, scheldpartijen en stalk-achtig gedrag niet. Als het echt over de schreef gaat wordt er aangifte gedaan.”

Aldus de Jonge tegenover Hart van Nederland. De coronaminister noemt het verder een Hollandse traditie dat ministers gewoon lopend of per skateboard zich kunnen rondbewegen in de Hofstad:

“Je wilt aanspreekbaar zijn als politicus en door dit intimiderende gedrag moeten veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd. Daardoor kun je je steeds minder normaal bewegen door Den Haag.”

Dat het ook een Nederlandse traditie is dat sommige politici al 10 jaar in een bunker slapen vergeet De Jonge hier even voor het gemak, maar soit.

De demonstranten zelf zijn zich ondertussen van geen kwaad bewust. Ene Danny Vonk was gewoon wat emotioneel toen hij Kamerlid Pieter Omtzigt in een opwelling de pas afsneed en een verklaring eiste voor zijn landverraad. “Dat is gewoon een hele simpele vraag, of niet dan?”

Een terechte opmerking. Welk weldenkend mens loopt nu hard door wanneer een horde: deepstate, deepstate! tegen je loopt te schreeuwen? Wat is er mis met een prikkelende stelling als: Naai je altijd iedereen!

Ja Nederland, waarom niet meer luisteren naar deze waarheidsvinders die je werkelijk alles, maar dan ook alles op de digitale mouw kan spelden?