Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan VVD-lijsttrekker Rutte

06-03-2021 09:31

KlussenKlussen

Meneer Rutte,

De vraag bij de komende verkiezingen is: mag de PvdA in Rutte 4 aansluiten bij de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie, of wordt het toch GroenLinks?

Ofwel: gaat u opnieuw de samenwerking aan met de partij die u in Rutte 2 hielp in uw criminele jacht op ouders (van kleur) in de Toeslagenaffaire óf experimenteert u een keertje met de partij die de Moslimbroederschap in de Tweede Kamer gaat parachuteren? Of nog erger: met allebei, omdat die soms hinderlijk principiële Christenunie moet worden geloosd?

Wordt Rutte 4 linkser of véél linkser dan Rutte 3, that’s the question.

De keuze voor een mínder links kabinet is voor u niet eens een optie.

Terwijl volgens de laatste peiling van Ipsos zelfs een driepartijen-kabinet van VVD (38 zetels), PVV (21 zetels) en CDA (18 zetels) mogelijk is, dat dan in de Eerste Kamer voor steun moet shoppen bij de SGP, Nanninga, Otten en 50Plus.

Ik zou serieus weleens van u willen weten hoe u het voor elkaar heeft gekregen de VVD, jarenlang ook mijn VVD, die scherpe bocht naar links te laten maken.

En hoe u al die kiezers zo gek heeft gekregen om op een partij te blíjven stemmen die nu al enkele jaren een kabinetsbeleid voert waarbij links de vingers aflikt.

Want in een weemoedige bui blader ik nog weleens door het verkiezingsprogramma waarmee u de VVD in 2010 voor het eerst de grootste partij van Nederland maakte.

Het heette ‘Orde op Zaken’.

En bevatte passages als:

“Automobilisten zijn  al genoeg geld kwijt aan het bezit en gebruik van hun auto. Er moet elk jaar 500 miljoen euro extra komen voor de uitbreiding van het wegennet. Bezwaarschriften tegen nieuwe wegen mogen alleen worden ingediend door directe belanghebbenden, zoals omwonenden. De maximumsnelheid moet worden verhóógd naar 130 kilometer per uur.”

“Er moet ruimte komen voor kernenergie.”

“De landbouw is onmisbaar voor onze en de Europese voedselvoorziening en is met de groei van de wereldbevolking van steeds groter belang voor onze export. Daarnaast speelt de agrarische sector een belangrijke rol als beheerder van ons typische Nederlandse landschap, onze cultuur en onze tradities.”

“Wij verwachten dat mensen de kansen grijpen die hun worden geboden. Gelijke rechten zijn er voor iedereen. Maar ook gelijke plichten. Allochtonen zijn niet zielig. De overheid is geen plaatsvervangende geluksmachine die alle problemen oplost.”

“Wie zijn examen Nederlandse taal niet aflegt of niet met succes afrondt, verliest zijn verblijfsrecht en krijgt geen toegang tot de bijstand. De toegang tot de sociale zekerheid voor vreemdelingen moet sowieso worden beperkt. Het is niet eerlijk dat mensen door foute prikkels te snel in een uitkering belanden en daarin blijven.”

“De ongecontroleerde toestroom van kansarme en laagopgeleide migranten leidde tot grote problemen in de wijken, op scholen, op de arbeidsmarkt en op het vlak van criminaliteit. Die toestroom moet worden gestopt. Gemeenten dienen de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen, op welke wijze dan ook, te beëindigen.”

“Burgers moeten -ook ’s avonds- onbekommerd kunnen gaan en staan waar ze willen, zonder gevoelens van onveiligheid. Zonder veiligheid is er geen vrijheid. In alle gevallen, van vandalisme tot terrorisme, is een krachtig antwoord van de overheid nodig. Overlast en criminaliteit moeten snel en keihard worden aangepakt. De overheid dient de wet- en regelgeving strikt te handhaven.”

U zit al ruim elf jaar aan de knoppen.

We rijden 100 kilometer per uur.

Kernenergie is een no go.

De landbouw wordt de nek omgedraaid.

Het Nederlandse landschap is en wordt verziekt door windmolens en zonnevelden.

De Nederlandse cultuur en tradities worden uitgeleverd aan een stel beroepsactivisten met een grote muil.

De overheid is niet alleen een geluks-, maar ook een ongebreidelde gratis huizen-, gratis zorg- en gratis geld-machine.

De toestroom van kansarme en laagopgeleide migranten is al jaren groter dan onder welke andere premier ooit.

Mensen die hun verblijfsrecht verliezen… vallen onder de stameloma, dus die blijven gewoon.

Burgers kunnen ’s avonds helemáál niet meer over straat, want die Sperrzeit bevalt jullie in het kabinet wel prima.

U schreef in 2010 ook nog in dat ‘Orde op Zaken’: “De overheid is er voor de burger, niet andersom. De laatste jaren is de afstand tussen de burger en de overheid gegroeid en is het wantrouwen tegenover de staat groter geworden. Spreekt de overheid wel de waarheid? Mensen hebben weinig vertrouwen in de rechtsstaat en het optreden van de overheid.”

Elf jaar verder klopt dat nog als een bus.

Sterker: u heeft het, als capo di tutti capi, alleen maar erger gemaakt.

Véél erger.

En al die sukkels die weer op u gaan stemmen, realiseren zich niet dat het ergste nog moet komen.

Rutte 4.

Met (via de PvdA) een direct lijntje naar Klimaatdictator Frans Timmermans óf (via GroenLinks) een direct lijntje naar de Moslimbroederschap.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Om tijdens de Sperrzeit uw zonden te overdenken.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.