Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

08-03-2021 09:31

ModeMode

Mevrouw Kaag,

U wilt het graag over de inhoud hebben.

Laten we dat dan maar eens doen. Ik heb een paar vragen.

De eerste is een beetje een persoonlijke: bent u het niet zat dat ál die media die u de afgelopen negen maanden interviewden u veel softer aanpakten dan mannelijke lijsttrekkers?

Niet één vraag gehoord over uw ontslag uit een vertrouwensfunctie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken omdat u uw huwelijk met een minister uit het PLO-schaduwkabinet van Yasser Arafat geheim hield… Niet één vraag gehoord over of u zich gaat verlagen tot een plekje in de Tweede Kamer als u geen minister-president (LOL) of vice-premier wordt in Rutte 4…

De tweede: waarom verspreidt D66 welbewust desinformatie (a.k.a. ‘leugens’)?

Gisteren twitterde uw huidige en toekomstige fractievoorzitter Rob Jetten over FvD-lijsttrekker Thierry Baudet het volgende: “Een vaccin neem je niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen en kwetsbaren te beschermen. Thierry Baudet heeft daar geen boodschap aan.”

Het RIVM meldt echter:

Ofwel: uw huidige en toekomstige fractievoorzitter Rob Jetten beschuldigt Thierry Baudet ten onrechte van het in gevaar brengen van anderen en kwetsbaren. En dat is tamelijk vuil en vunzig.

Daar zou een partij die nu al jaren richting (niet-bestaande) verspreiding van desinformatie door de Russen loopt te vingerwapperen zich toch niet schuldig aan moeten maken?

De derde: hoe staat u tegenover het inzetten van kleine kinderen voor partijpropaganda?

Ik bedoel: heeft u deze tweet gezien?

Ene Marjolein Kampschreur deed een robjettentje over de rug van haar 5-jarige dochtertje.

Die Marjolein Kampschreur líjkt gewoon een mevrouw die fan van u is en die u anderhalve week voor de verkiezingen een kontje wil geven.

De waarheid is: Kampschreur heeft een lange geschiedenis binnen D66. Ze werd al lid in 2007, hielp D66 in 2010 met het inzetten van Twitter in de verkiezingscampagne, zat in 2011 in het D66-talentenprogramma ‘Route66’ en werd in 2018 ‘manager campagne en communicatie’ en een jaar later campagneleider van D66.

En dan zou het 5-jarige dochtertje van die mevrouw op Twitter uw filmpje over Internationale Vrouwendag hebben zitten bekijken en daarna hebben gezegd: “Dit is een president.”

Als dat waar is, moet de Kinderbescherming eropaf worden gestuurd.

Maar het is natuurlijk niet waar, het is kindermisbruik door iemand van de partij.

Volgens mij passen dat soort trucs niet bij nieuw, maar eerder bij ‘oud leiderschap’.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Het zou me een lief ding waad zijn als dit het laatste wordt dat ik u moet geven.