Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Shula Rijxman

10-03-2021 09:31

Vaker kopenVaker kopen

Frau Rijxman,

Hahahahahaha!

Wat dacht u?

We kunnen Sigrid Kaag niet klonen, dus moeten we ook andere D66’ers inzetten om het volk een dagelijkse portie van mijn partijgenoten via de NPO door de strot te duwen?

En om meteen maar een dikke middelvinger naar datzelfde volk uit te steken zetten we meteen de toon?

We laten een programma over ethische dilemma’s presenteren door een partijgenoot die op dat gebied een bewezen track record heeft? Een partijgenoot die van een Canadese diplomaat in de aanloop naar de stemming over een handelsverdrag met Canada een appartement cadeau kreeg? Een partijgenoot die zijn op een partijbijeenkomst van D66 opgedoken buitenvrouw uit de lagere regionen van D66 tot abortus probeerde te dwingen?

‘Alexander’ heeft wel tijd voor een NPO-schnabbel ook, nu de achterstanden bij het CBR na anderhalf jaar Pechtold zijn opgelopen tot 600.000 examens.


Voor u nu weer weken met De Partij en de omroepen gaat vergaderen over andere programma’s die u ons door de strot kunt duwen, heb ik vast een lijstje gemaakt.

Ice of Holland! Jonge blonde vrouwen gaan zelf ijs maken en een jury met onder meer afzwaaiend D66-Kamerlid Kees Verhoeven en Sigrid Kaags campagneleider Frans van Drimmelen gaat daar dan aan likken om de lekkerste te selecteren. Voor de finale gaan die jonge blonde vrouwen dan met de juryleden een weekje naar Italië, waar het hotel uiteraard overboekt zal zijn.

Seksisme! Die documentairemaakster die eerder die hagiografie over D66-lijsttrekker Sigrid Kaag voor u maakte, confronteert daders en slachtoffers van seksisme met elkaar. In Eesterga belt Sigrid Kaag bijvoorbeeld aan bij een twitteraar die informeerde naar het merk en de prijs van haar jurk. Note to de documentairemaakster: vanwege reiskosten níet met Wassila Hachchi als slachtoffer, omdat de dader meerdere woon- en verblijfplaatsen heeft.

Free Energy! Kent u Rail Away? Dat je úrenlang alleen maar naar rijdende treinen kijkt? Om groene energie te promoten zet u gewoon 24/7 een camera neer op Zorgvlied. Daar gooit u de kist van Hans van Mierlo open en dan zien we een metertje meelopen dat toont hoeveel energie het oplevert als iemand wiens levenswerk verkwanseld is zich permanent omdraait in zijn graf.

 

Fraude Helpdesk! Mensen die op het snijvlak van fraude hun zakken willen vullen zónder in de gevangenis te belanden, gaan met D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld op zoek naar mazen in de wet.

En tenslotte: De Kliniek! Als ze nog lid is: een docuserie over abortusklinieken met oud-D66-raadslid Anne Lok als presentatrice.

Wordt dat een succes, dan kan ze meteen de thema-avond over over geestelijke mishandeling van vrouwen door mannen er achteraan doen. En dan vooral niet vergeten om advocaat Kurt Stöpetie te laten uitleggen waarom slachtoffers vaak geen aangifte durven te doen.

Nou, succes ermee!

Groet,

JanD

PS. En dan laat u bij al die programma’s ergens stiekem de Gouden Shula in beeld zetten. Net zoals die commerciële omroepen dat bij product placement doen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.