Politiek

‘Onderzoek dekoloniseren’ volgens universitair docent Leiden: ‘romans, films en muziek’ als bron gebruiken

10-03-2021 19:24

Een FvD'er die TPO heeft gelezen.

“Smith geeft het masterkeuzevak ‘Decentering International Relations’. ‘Daar behandelen we ook dekolonialisme. Studenten raken steeds meer geïnteresseerd in dit onderwerp, en stellen vaker vragen over de kennis die ze opdoen. Het is wel slechts een keuzevak met twintig studenten, de meeste afgestudeerden ontvangen hun diploma zonder dat zij hierover hebben nagedacht. Curricula dekolonialiseren gaat niet alleen door wat vakken over niet-westerse onderwerpen toe te voegen. Dat is slechts een begin.’

Dan is er nog het onderzoek. ‘Het vinden van alternatieve bronnen is lastig’, zegt Smith. ‘Ik had verwacht dat ze wat verstopt waren in de reguliere vakbladen en boeken, maar dat is niet zo. Je moet harder zoeken, en andere wegen wandelen om ze te vinden. Ik ben me voor mijn vakgebied ook gaan richten op niet traditionele bronnen als romans, films en muziek.’”

Wij van de TPO Universiteit te Harderwijk doen al jaren ‘onderzoek’ aan de hand van ‘niet traditionele’, ‘alternatieve’ bronnen als social media, horen zeggen van, alles uit de derde, vierde en vijfde hand, het VIVA-forum en natuurlijk online nepnieuws van DDS. En wij staan al jaren te boek als aller-aller-aller-beste alternatieve universiteit van Harderwijk.

Dus wat kan de Universiteit Leiden gebeuren met degelijk, feitelijk, doorwrocht, geen speld tussen te krijgen wetenschappelijk onderzoek aan de hand van ‘romans, films en muziek’?

TPO-tip: collegereeks Donald Duck lezen, daarna Sjors & Sjimmie dekoloniseren. Na afloop gratis koffie met cake bij Andreas Kinneging op de kamer.