PVV Overijssel wil per direct einde aan islamitisch gejengel in Zwolle

10-03-2021 12:13

PERSBERICHT

PVV-Statenlid Joeri Pool: “Het is een absolute schande dat de inwoners van Zwolle nu elke dag naar dat islamitische gejengel moeten luisteren. Hier moet direct een einde aan worden gemaakt!”

Vragen van PVV-Statenlid Joeri Pool aan commissaris van de koning Heidema over het bericht dat nu ook in Zwolle de islamitische oproep (azan) tot gebed dagelijks door de straten van de stad galmt.

1. Is de commissaris van de koning op de hoogte dat in Zwolle nu elke dag de islamitische oproep tot gebed te horen is?

2. Is de commissaris van de koning op de hoogte dat inwoners van Zwolle deze oproep ook in de woonkamer kunnen horen, zelfs als de ramen en deuren dicht zijn?

3. Is de commissaris van de koning op de hoogte dat de imam van desbetreffende moskee vindt dat deze inwoners ‘daar maar mee moeten leven’?

4. Is de commissaris van de koning het met de PVV eens dat deze islamitische expansiedrift niet thuishoort in Overijssel en dat hier per direct een einde aan moet worden gemaakt?

5. Is de commissaris van de koning bereid het laffe stadsbestuur van Zwolle, dat de inwoners aan hun lot overlaat in deze kwestie, aan te spreken op hun verantwoordelijkheid de inwoners te beschermen tegen deze totalitaire ideologie?

6. Is de commissaris van de koning bereid alles in het werk te stellen om onze Joods-Christelijke cultuur te verdedigen en per direct een einde te maken aan dit dagelijkse islamitisch gejengel in Zwolle?

/PERSBERICHT