Opinie

Die ene video waarin Thierry Baudet uitsluitend dingen zegt om het volledig mee eens te zijn

12-03-2021 14:11

Er worden wel een beetje patronen zichtbaar: politie en justitie zijn steeds maar weer enorm goed in het aanklagen en hinderen van rechts-populistische politici (van Janmaat naar Fortuyn naar Wilders naar Baudet) en als er tegen die politici aangifte moet worden gedaan liggen de voorgedrukte aangifteformulieren al klaar bij het bureau, inclusief Arabische en Turkse vertalingen.

Maar als die rechts-populistische politici zelf aangifte doen tegen de tsunami van bedreigingen, intimidatie, haat, stalking, laster en 24/7/365 weerzinwekkende poep via alle mogelijke kanalen, online en offline, gebeurt er telkens weer niets. Ook al dragen die politici de bewijzen op een presenteerblaadje aan.

Je gaat toch denken: zou het écht geen complot zijn dat als Sylvana Simons wordt beledigd op Facebook de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie zélf met haar contact opneemt om aan te bieden onderzoek te doen (inclusief grondig onderzoek door OM en forse straffen voor de daders), maar Thierry Baudet telkens geen gehoor krijgt bij justitie als hij voor de miljoenste keer wordt geïntimideerd door links democratiehatend tuig?

Uiteindelijk kom je dan toch weer als vanzelf uit op Pim Fortuyn, of je dat nou wilt of niet. De bedreigingen aan zijn adres werden ook nooit serieus genomen. Net zoals de gruwelijke, enorme hoeveelheid aan ernstige bedreigingen door radicale islamieten aan het adres van Wilders maar heel mondjesmaat serieus worden genomen door het OM.

Hoeveel van die online dreigers en schelders en racisten aan het adres van Wilders zijn er eigenlijk al veroordeeld? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Bij de (deels anonieme) bedreigers en racisten die Sylvana Simons belaagden op Facebook was het kennelijk geen enkel probleem ze op te sporen. Het kan dus wél.

Ja, je gaat dan toch denken, je kunt er niks aan doen, je denkt: hoeveel mensen bij justitie zouden er op hopen dat ook Baudet vlak voor de verkiezingen wordt omgelegd?

Je denkt: meer dan een handvol. Veel meer dan een handvol.

Je denkt: in hoeveel redactielokalen, ministeries, ambtenarenappartementen, rechtbanken, studentenflats en lerarenkamers ligt de champagne alweer koud?

Je denkt: in Nederland tel je voor justitie blijkbaar alleen nog maar mee als je niet blank bent en slachtoffer wordt van discriminatie.

Je droomt: in Nederland is iedereen voor de wet gelijk.

Je wordt badend in het zweet wakker.