Politiek

Lale Gül nog ernstiger bedreigd, Nederlands-Turkse ”’komiek”’ wakkert haat flink aan

13-03-2021 12:51

“De Amsterdamse schrijfster Lale Gül die met de dood wordt bedreigd, omdat ze in haar literaire debuut zware kritiek levert op de islam, wordt nog altijd overstelpt met ernstige bedreigingen. Ze neemt een tijdelijke mediapauze omdat ze de stroom aan haatberichten ‘mentaal niet meer trekt’. De politie is op de hoogte van de situatie, meldt de 23-jarige Gül.

Aanstormend komiek Sezgin Güleç (22) maakte de schrijfster uit voor ‘talentloze, pseudo-intellectuele verspilling van zuurstof en schoon drinkwater. ‘Echt schattig wanneer deze elitaire Turkse wijven de doorsnee Turken in dit land vertellen hoe ze hun leven moeten leiden en afstand moeten nemen van hun eigen cultuur en tradities’, valt te lezen.

Ondertussen blijft de Amsterdamse schrijfster ook vanavond bestookt worden met berichten en foto’s waarin zware vuurwapens getoond worden. De radicale islamitische groep Sharia4Holland meldt op Instagram dat ze ‘grote plannen hebben met Gül’ en ‘overal in Amsterdam actief zijn’. Later nuanceerde het kanaal die opmerking. ‘Voor de mensen die willen weten wat de plannen waren: het was letterlijk met haar een flink gesprek aangaan over het boek en haar isolamophobia’, valt te lezen in een verklaring.”

Welja. Gooi nog maar wat kerosine op het vuurtje. Wat is het leven van een 23-jarige vrouw waard als je ook gewoon je ideologie met geweld kunt opdringen, nietwaar? Geïslamiseerd wordt Nederland toch wel, met dank aan ”’liberaal”’ links.

Relevante tweets en de rest van het must read-artikel in AD. Hieronder nogmaals de BESLIST NIET polariserende, vredelievende en tolerante bijdrage van Mohammed & Allah DENK Amsterdam aan dit ”’debat”’ en natuurlijk nogmaals ons interview met Lale Gül.