Politiek

Saxion hbo-docent wil ‘bewaking Wilders opheffen’ want Wilders is ‘minderwaardig’

15-03-2021 16:39

De 60-jarige voormalig docent journalistiek aan de Saxion Hogeschool te Enschede Harrie Kiekebosch heeft onlangs op Twitter voorgesteld om ‘de bewaking op Wilders op te heffen’. Vervolgens Twitterde Kiekebosch waarom hij dat voorstelde: ‘Je kunt niet te ver gaan met dit soort minderwaardige mensen? Niet te ver gaan is juist het gevaar’.
Met ‘minderwaardige’ mensen doelde Kiekebosch uiteraard op Wilders, en ‘minderwaardige’ mensen mogen kennelijk dood aangezien het opheffen van de bewaking op Wilders als enige effect heeft dat Wilders zal worden afgeslacht.

Volgens de hinderlijk objectiviteit hatende en openlijk anti-@vizieroplinks-schrijvende journalist Gerben Kuitert van de regionale courant Tubantia valt Kiekebosch doorgaans op door zijn ‘gekruide, doorgaans politiek getinte tweets waarin hij de rand opzoekt’.

Aha.

Een beetje zoals ‘gekruide’ aanhangers van de ‘politiek getinte’ islam ook wel eens ‘de rand opzoeken’ (in Bataclan ofzo, of op de Charlie Hebdo-redactie)? Die belhamels, met hun narrige wijze van altijd de boel op stelten zetten. Zoiets?

De rest van dit artikel laat zich als vanzelf schrijven met de steekwoorden: ’06-nummer gepubliceerd’, ‘doodsbedreigingen’, ‘Twitter-account verwijderd’, ‘school gaat gesprek voeren met docent’ en binnenkort aangevuld met de steekwoorden ‘uit de context gehaald’, ‘ironie’, ‘account gehackt’, ‘vrijheid van meningsuiting’, ‘schuld van extreemrechtse trollen’ en ‘golf van haat’.

Daarom mag u nu helemaal zelf, in het kader van deze gratis hbo-doe-opdracht journalistiek, dit artikel afschrijven. Goede inzendingen winnen een hot date met Harrie Kiekebosch naakt, ergens in Enschede.

Succes!