Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Harrie Kiekebosch

16-03-2021 09:31

DrankDrank

Beste Harrie,

Weet je wat ik zo erg vind aan linkse activisten?

Dat ze zo onmetelijk laf zijn.

Jij schreef tijdens een tv-debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders op Twitter: “Ik stel voor de bewaking op Wilders op te heffen.”

Nou ben jij niet zomaar een linkse randdebiel met onvoldragen hersenen zoals Mila van den Bosch, dat grietje uit Nijmegen dat in Amsterdam “Als je Thierry dood wil schieten zeg dan paf” scandeerde.

Nee, je bent een man van 60 uit Raalte met jarenlange journalistieke ervaring die op de Saxion Hogeschool jongeren opleidt tot journalist.

Je weet dus wat de kracht van woorden is en je  hebt vanwege je functie een verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij.

En toch kroop je onmiddellijk in de linkse-activistenreflex.

Je bedoelde helemaal niet dat Wilders dood moest…

Je woorden werden uit hun context gehaald…


Je ontkent docent journalistiek te zijn op de Saxion Hogeschool, maar slechts ‘begeleider van studenten op hun carrièrepad’ (een woordvoerder van Saxion noemt je gewoon ‘docent’)…

Je hief je Twitter-account tijdelijk op

Je sorteerde voor op de volgende stap door te melden dat je gebeld was door vier boze Twitteraars, waarvan er eentje je kanker had toegewenst…

Het enige wat er eigenlijk nu nog aan ontbreekt is dat je verzint dat jij en je antivax-vrouwtje “door extreemrechts” zodanig worden bedreigd dat jullie hebben moeten onderduiken en dat je zelf een steen door de ruit van jullie vergader- en verblijfsaccommodatie gooit om een aangifte waarvan nooit een dader zal worden gevonden kracht bij te zetten.

Allemaal tekenen die erop wijzen dat je (ook al zo typerend voor links activistentuig) niet van plan bent het enige te doen wat een normaal mens zou doen.

Namelijk: welgemeende excuses aanbieden.

Verantwoordelijkheid nemen voor je woorden.

Een voorbeeld zijn voor de volgende generaties in de journalistiek.


Mila van den Bosch, het mentaal uitgedaagde Thierry-gekkie, kreeg een taakstraf van 100 uur wegens opruiing en bedreiging.

Als jij een vent bent, meld je je vandaag nog op het politiebureau om een bekentenis af te leggen zodat je je welverdiende straf kunt ondergaan.

Maar dat doe je natuurlijk niet.

Je wilde goedkoop scoren over de rug van een man die vanwege het uiten van zijn mening al zeventien jaar 24 uur per dag de strengst denkbare beveiliging moet hebben om te kunnen blijven leven.

Ik hoop oprecht dat domme mensen die boos op je zijn en ordinaire relschoppers je compléét met rust laten.

Zodat je niet de martelaar kunt uithangen, maar voor iedereen de focus gericht blijft op waar het om gaat: dat jij een verachtelijk mens bent.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Vraag maar aan een docent Engels op Saxion wat het betekent.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.