Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle Nederlanders

18-03-2021 11:16

Films en seriesFilms en series

Beste Nederlanders,

Gefeliciteerd!

Jullie krijgen het kabinet dat jullie verdienen.

VVD, D66 en CDA kunnen verder.

Nog even kijken of alleen de PvdA mag aanschuiven of dat ook de ChristenUnie bij het kruisje kan tekenen.

Daarna kunnen Rutte en Kaag ons land verder uitleveren aan Brussel, aan de peperdure congsi tussen klimaatkerk en de klimaatmaffia en aan de economische gelukszoekers uit Afrika en het Midden-Oosten.

Jullie je zin.

Als vader van twee kinderen die nog een leven voor zich hebben ben ik er niet blij mee, maar als eenvoudig stukjestikker had ik geen groter cadeau kunnen krijgen. Een crimineel die de rechtsstaat aan zijn laars lapt als premier, een bewezen land- en volksverrader als eerste vice-premier, wat wil een mens nog meer?

Nou, dat zal ik jullie vertellen: kersen op de taart.

Dankzij de eclatante overwinning van Sigrid Kaag (plus 5 zetels) komt de radicale ransaap mr. Sidney Smeets voor D66 in de Tweede Kamer. De voormalig JOVD’er en assistent van VVD-Kamerlid Erica Terpstra die later advocaat werd op het kantoor dat een Tweede Kamerlid monddood wilde maken en van wie het slechts de vraag is wanneer hij overstapt naar de wappiespartij.

Dankzij de nóg grotere overwinning van Thierry Baudet (plus 6 zetels) komt diens bestie Freek Jansen, de voorman van een stelletje racistische en antisemitische grappenmakers in diverse WhatsApp-groepen, in de Tweede Kamer.

Dankzij de bejaarde brievenstemmers die dachten dat Henk Krol nog altijd lijsttrekker was van 50Plus, behaalde die partij op het nippertje toch nog een zetel. En die gaat dus níet naar Krol, maar naar mevrouw Poetin. Zo wordt de echte lijsttrekker, Liane den Haan, genoemd. Een tante die het verkiezingsprogramma van haar eigen partij als wc-papier gebruikt en die ons weer vier jaar buiten gehangen vuile was gaat bezorgen.

En dan moet het mooiste nog komen.

GezondheidGezondheid

As we speak staat Sylvana Simons met haar lang op één zetel gepeilde racistische rariteitenkabinet BIJ1 opeens weer op nul zetels. Maar er is pas 74 procent van de stemmen geteld en het kan zomaar dat ze toch nog een zetel gaat halen dankzij de grote steden en met haar gevolg haar entree maakt in het Tweede Kamergebouw en de nationale vergaderzaal. Dat wordt smullen!

En had ik de Moslimbroederschapmeisje al genoemd? Weliswaar staat die Kauthar slechts negende op de kandidatenlijst van het GroenLinks dat onder Jesse Klaver halveerde (van 14 naar 7 zetels). Maar als Klaver daaruit de enig juiste conclusie trekt (jeweetzelf), is ze al de eerste opvolgster. En dan hoeft er nog maar één ander GroenLinks-Kamerlid op wachtgeld te gaan en de wolf in moslimakleren is binnen!

Kortom: het land gaat naar de kloten, maar er valt nog genoeg te genieten van de poppetjes.

Groet,

JanD

UPDATE 1 Na 88,5% getelde stemmen: YES!

PS. Cadeautje! Jullie kunnen het goed gebruiken!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.