Politiek

Ahmed Aboutaleb (PvdA): Moslims zijn te dom om zich tijdens ramadan aan avondklok te houden

22-03-2021 16:50

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. (Screenshot YouTube)

Gans Nederland houdt zich nu al maanden aan de avondklok die in ieder geval geldt tot 31 maart. Het is bovendien nog maar de vraag of deze binnenkort wordt afgeschaft (Tante Sigrid zegt sorry). Belangrijker, binnenkort is het weer ramadan. Wanneer precies is onduidelijk, iets met de stand van de maan. De belijdende moslim vast dan overdag om ‘s avonds vervolgens te gaan eten. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voorziet problemen. Tegen de NOS zegt hij maandag:

“Dan zie je toch dat de drang bestaat om familiebezoek te plegen etcetera. Dan hebben we toch een miljoen mensen in Nederland die daaraan doen. Dat wordt voor een heleboel mensen ingewikkeld om je daaraan te houden.”

Wat zegt Aboutaleb hier nou eigenlijk? Dat moslims geen klok kunnen kijken? Dat ze en masse de – overigens belachelijke – avondklok gaan overtreden? Dat ze meer dan één gast thuis gaan ontvangen? Als PVV-leider Geert Wilders dit had gezegd was het huis vermoedelijk te klein geweest. Beetje meer vertrouwen in de goedwillende meerderheid van één miljoen tot Mekka biddende Nederlanders zou op zijn plaats zijn, mompelt iemand op de gracht.

Instant update – Geert Wilders (PVV) denkt ook even mee