Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ahmed Aboutaleb

23-03-2021 09:31

Bol 7-DaagseBol 7-Daagse

Meneer Aboutaleb,

Soms valt het kwartje bij mij met vertraging.

Ik begreep er bijvoorbeeld niks van dat D66-leider Sigrid Kaag donderdag bij binnenkomst bij de eerste vergadering van de nieuwe fractie van D66 niet op de tafel sprong om dat ‘spontane dansje’ van de avond ervoor te herhalen.

Nee, ze bracht de as-salaam, de islamitische vredesgroet, door haar rechterhand te brengen naar de plaats waar eh… bij ons een hart zit.

En de volgende dag bracht ze de collega-ministers met wie ze het afgelopen jaar verantwoordelijk was voor dat tot op de dag van vandaag falende coronabeleid ernstig in verlegenheid.

Ze eiste opeens dat de avondklok van tafel ging.

D66 had bij de verkiezingen wat zetels gewonnen en dat moest “vertaald worden” in een andere aanpak van het coronabeleid. En dan doelde ze dus niet op vervanging van Clowntje Clusterfuck door iemand die het vaccinatiebeleid wél op orde brengt, maar op het beëindigen van de avondklok.

Nóg viel bij mij het kwartje niet.

Tot gistermiddag dat Teletekst-bericht verscheen (op Twitter hè, ik ben geen fossiel!):

 

Verdomd!

Ramadan.

U legde het even uit.

We mogen tijdens de avondklok niet buiten komen, maar tijdens de ramadan willen moslims naar buiten om familie te bezoeken.

We mogen thuis niet meer dan één persoon van buiten ons eigen gezin ontvangen, maar tijdens de ramadan willen moslims veel meer familie en vrienden thuis ontvangen.

En, zo voorzag u, als de Nederlandse overheid moslims daarin zou tegenwerken, dan kon dat nog weleens “een dingetje” worden.

U werkte dat “een dingetje” niet uit.

 

Bol 7-DaagseBol 7-Daagse

Maar ik neem aan dat we dan niet moeten denken aan ‘in stilte doorleefd verdriet’, zoals ál die mensen werd aangedaan die vanwege het overheidsbeleid de begrafenis of crematie van dierbaren niet mochten bijwonen. Ik neem aan dat we eerder moeten denken aan relletjes, brandstichting, vernielingen en dat soort Schilderswijk-gezelligheid.Zelf dacht ik overigens altijd dat moslims net zulke nette mensen waren als niet-moslims. Maar blijkbaar denkt u dat het laagje beschaving bij moslims toch wat dunner is dan bij ‘ons’…

Helder!

Terwijl de derde golf er keihard aankomt en die door het falende vaccinatiebeleid ook niet meer gestopt kan worden, pleit de PvdA-burgemeester van Rotterdam ervoor dat de avondklok van tafel gaat (en het ‘dringende advies’ om thuis maximaal één persoon per dag te ontvangen blijkbaar ook).

Want anders weet hij niet of de moslims wel in de hand te houden zijn.

Sigrid Kaag heeft inmiddels ingebonden. Nou ja, ze “had zich niet zo handig uitgedrukt”, waardoor “een verkeerde indruk” is ontstaan.

Misschien verstandig als u vandaag net als Kaag taqiyya’t dat het allemaal op een misverstand berust.

De moslimgemeenschap heeft dan ondertussen de Ware Boodschap van het burgerlijk gezag luid en duidelijk doorgekregen: er wordt tijdens de ramadan door de politie níet gehandhaafd.

En wie daar iets van zegt, bijvoorbeeld vanwege zielenpijn over een noodgedwongen niet bijgewoonde begrafenis (of kleiner verdriet om één verziekte Kerst-viering), is een islamofoob.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Want die van u zal wel versleten zijn inmiddels.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.