Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de D66-stemmers

27-03-2021 09:31

Bol 7-DaagseBol 7-Daagse

Beste D66-stemmers,

Zit je dan met je ‘Nieuw Leiderschap’.

Nu ze jullie, het stemplebs, niet meer nodig heeft, is jullie Eerste Vrouwelijke Premier, die de acht maanden tot 17 maart voor geen microfoon en van geen talkshowtafel was weg te slaan, in geen velden of wegen te bekennen.

Als het echt belangrijk is, laat jullie Eerste Vrouwelijke Premier ter voorkoming van beginnersfouten de Capo di tutti Capi vertellen wat jullie Eerste Vrouwelijke Premier al dan niet besproken zou hebben met hem en de verkenners. Heette dat geen mansplaining?

De vrouw die jullie Eerste Vrouwelijke Premier als verkenner een eerste poging liet doen om de samenstelling van een nieuw kabinet voor te bereiden, begaat de blunder van de eeuw door een papiertje te tonen dat bewijst dat onder jullie Eerste Vrouwelijke Premier het ‘oude leiderschap’ juist springlevend blijft. Knipmest Omtzigt niet voor het kartel? “Functie elders.”

Als de Tweede Kamer de vrouw die jullie Eerste Vrouwelijke Premier liet solliciteren naar Hugo de Jonges bijnaam Clowntje Clusterfuck vraagt om een rapport over haar verkennersfaal, gaat de nieuwe verkenner, een Partijgenoot met Piemel, alvast vertellen wat de de vorige verkenner in dat rapport gaat zetten. Heette dat geen mansplaining?

(Advertentie, 20% korting)

Pas úren nadat een Kamerdebat met de ‘oude verkenners’ onvermijdelijk blijkt, omdat een meerderheid van de partijen het nu eenmaal wil, komt jullie Eerste Vrouwelijke Premier, die volgens de Capo di tutti Capi beslíst geen Kamerdebat wilde met de ‘oude verkenners, met een tweet waarin ze zegt dat ze per se een Kamerdebat wil.

De ‘verdedigingslinie’ tijdens het Kamerdebat heeft jullie Eerste Vrouwelijke Premier, geheel in lijn met diens doctrine, al te horen gekregen van de Capo di tutti Capi: de oude verkenners hadden ‘in de media’ gelezen dat Pieter Omtzigt een “functie elders” ambieert.

En wie vervolgens beweert dat dat geen enkel medium dat ooit heeft gezegd of geschreven, is een xenofoob, een racist, een homofoob of wordt betaald door Putin.

‘Nieuw Leiderschap’ in jullie natte broekje.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Jullie hebben het nodig!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.