Politiek

RTL Wokenieuws wil graag internetpolitie voor social media, want ‘racisme en haat’

27-03-2021 12:57

Woke.

Vroeger, toen woke-millennials nog geen nieuwsredacties hadden overgenomen en misdadigersknuffelaars als Sidney Smeets nog niet in het parlement zaten, was RTL 4 bekend van gezellige huisvrouwentelevisie en RTL Nieuws van hetzelfde doen als het NOS Journaal maar dan commercieel.

Maarja, vroeger…

Heden ten dage is RTL Woke vooral bekend van bukken, excuseren en censureren omdat mensen op Twitter zeggen gekwetst te zijn en het RTL Wokenieuws bekend van ”’techjournalisten”’ die activistisch social justice moralisme schaamteloos mogen ombuigen naar ”’journalistiek”’.

Dus ja, 15.000 reacties op social media lezen en daaruit slechts 54 ‘racistische’ reacties filteren en voorleggen aan juristen met de vraag of het strafbaar is, is in deze tijden van RTL Woke Bukken en Knielen ook ”’journalistiek”’. ”’Nieuws”’ zelfs! Voorpaginanieuws!

Nieuws met, uiteraard, een dwingende woke-moralistische agenda: want er is volgens RTL Wokenieuws veel te weinig internetpolitie op social media met als gevolg dat de vrije mening nauwelijks wordt gecensureerd en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Vrijheid van meningsuiting heet dan ineens ‘racisme en haat’ en daar moet een hek omheen.

Begrijpelijk natuurlijk als in korte tijd zowel Jinek (RTL) als Beau (RTL) bukkend excuses maken voor de in hun uitzending gebruikte satire (Martijn Koning en Lucky TV). De kijker weet: voor vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie moet je niet bij RTL zijn, maar als je op zoek bent naar zalvende politieke correctheid en moeiteloos censureren zit je bij RTL geramd.

Maar, wat is dat dan precies, ‘haat en racisme’?

De dappere internetpolitie-”’onderzoek”’sjournalisten van RTL Wokenieuws vroegen het, heel objectief, aan iemand die, heel toevallig, Nilab heet. Nilab, wat is dat dan precies, ‘haat en racisme’?

“Het komt te vaak voor dat er gescholden wordt met discriminerende kenmerken en dit niet vervolgd kan worden. Ook de Islam beledigen kan grenzeloos, moslims lijken vogelvrij in dat opzicht.”

Aha en OEI! De Islam beledigen! Met cartoons van de profeet enzo? En met misdadige zaken als, noem eens iets populairs online, RELIGIEKRITIEK?

Nee, dat moet je beslist niet willen in een seculiere democratische rechtstaat. Religie bekritiseren kan mensen heel erg kwetsen. En mensen die heel erg gekwetst raken kunnen wel eens besluiten de redactie van een tijdschrift uit te roeien, zelfmoordaanslagen te plegen, docenten te onthoofden, dat is natuurlijk al snel ‘haat en racisme’.

Goed dat de RTL Woke Internetpolitie zo aandringt op meer, meer, meer onderdrukking online. Voor je het weet gaan mensen het idee krijgen dat ze in vrijheid met elkaar gedachten kunnen uitwisselen over bijvoorbeeld een regressieve, patriarchale, voormiddeleeuwse, misogyne, antisemitische, fascistoïde, antidemocratische religie die steeds meer ruimte lijkt op te eisen en steeds vaker een einde aan lang gekende vrijheid eist. De volgende stap is dat mensen als Theo van Gogh of Pim Fortuyn gewoon wéér populair worden en je kunt natuurlijk niet bezig blijven met lopen richten om dissidente geluiden te executeren. Op een gegeven moment gaat zoiets toch een beetje opvallen.

Maar een internetpolitie op social media? Dat gaat problemen pas écht oplossen. Wanneer je die honderdduizenden woedende en gefrustreerde burgers volledig de mond hebt weten te snoeren zijn ze ineens ook niet meer woedend en gefrustreerd, dat weet iedereen. Dus waarom nog een open en vrij debat voeren over het waarom van al die woede en frustratie over islamisering in binnen- en buitenland of over het feit dat de Moslimbroederschap inclusief hoofddoek nu met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer zit als je ook gewoon dat debat met harde hand helemaal kunt smoren? Geen religiekritiek = geen moslims gekwetst = de samenleving waar Sidney Smeets en zijn 40 referendumhatende misdadigersknuffelaars nat van dromen.

Een religiekritiekvrije samenleving, het kan zo makkelijk zijn. In Frankrijk was het even doorbijten met dat afslachten van die Charlie Hebdo-redactie maar toen was het land ook vrij van ‘haatzaaiende’ en ‘discriminerende’ afbeeldingen die zogenaamd satirisch (BAH! SATIRE! SNEL! BUKKEN-KNIELEN-CENSUREREN! RTL WEET ER VAN!) zijn bedoeld maar in de praktijk alleen maar ‘heilige beelden’ belachelijk maken en daarmee religieuze gevoelens kwetsen.

Ohnee wacht, er worden in Frankrijk nog steeds mensen onthoofd door aanhangers van religie en vrede! Wat raar, zou die redactie van Charlie Hebdo dan helemaal voor niets zijn afgeslacht? Wat begrijpen die Fransen niet aan ‘vrede en tolerantie’ als het nota bene uit de loop van een kalashnikov komt?

Om in Nederland islamitische aanslagen (die per definitie en op voorhand de schuld zijn van ‘seksisme’, ‘discriminatie’ en ‘haatzaaien online’) in de toekomst te voorkomen kunnen we maar het beste luisteren naar RTL Wokenieuws en vandaag nog een hek om social media zetten. Zo raakt Nilab nooit meer gekwetst, hoeft zo’n moralistische vrijheid van meningsuiting hatende linkse jankmillennial als Daniël van der Laan niet meer elke dag drammend en huilend op een gekscherend ook wel eens als ‘objectief’ omschreven nieuwsredactie te zitten, kan RTL Wokenieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar gewoon blijven doen alsof zijn neus bloedt en die tsunami van laffe woke-shit op zijn website serieus ‘objectief nieuws’ blijven noemen en zijn moslims online niet langer ‘vogelvrij’.

Wel jammer van al die joden, blanken, heteroseksuele mannen, ongelovigen, PVV’ers, FvD’ers, vrouwen zonder hoofddoek en miljoenen andere Nederlanders die online wél gewoon ‘vogelvrij’ zijn ‘grenzeloos’ mogen worden ‘beledigd’ en probleemloos kapot mogen worden gemaakt van de RTL Internetpolitie.

‘Racisme en haat’ werkt immers altijd maar één kant uit. En dat is zelden tot nooit uw kant. Inshallah.