Politiek

Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren: ‘Positie Omtzigt functie elders’ is toch NIET schuld van de media

29-03-2021 15:07

Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66).

Brief van oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib maandagmiddag. In tegenstelling tot wat vorige week werd gemeld, is de ‘Positie Omtzigt functie elders’-opmerking toch niet de schuld van de media. Belangrijkste uit de brief:

“Over de totstandkoming van het memo het volgende. Geen van de fractievoorzitters heeft met ons gesproken over de heer Omtzigt. Geen van de fractievoorzitters heeft met ons gesproken over de onderhandelingsstijl van de heer Hoekstra. Geen van de fractievoorzitters is verantwoordelijk voor het aandragen van welke gesprekspunten dan ook. Evenmin zijn de media indirect verantwoordelijk voor de woorden ‘functie elders’ over de heer Omtzigt – deze eerder onbedoeld gewekte suggestie nemen wij graag weg.

Er zijn slechts twee mensen verantwoordelijk voor het bestaan en de inhoud van het memo en dat zijn wij, ondertekenaars van deze brief.

Vanwege het afbreken van de verkenning kunnen we aan uw Kamer geen eindverslag uitbrengen. Tot het verschaffen van nadere inlichtingen in een debat met uw Kamer zijn wij – in alle deemoed – vanzelfsprekend bereid.”

Vermoedelijk woensdag debat over de kwestie.

Update 16.49 uur – Geert Wilders: Kajsa Ollongren moet per direct opstappen

Bassiehof – Ollongrengate laat feilloos verbroken ‘nieuw leiderschap’-belofte van Sigrid Kaag zien