Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kauthar Bouchallikht

31-03-2021 12:27

Kauthar Bouchallikht

Beste Kauthar,

Gefeliciteerd!

Dankzij Jesse Klaver heeft de terroristische organisatie Moslimbroederschap eindelijk een zetel in de Tweede Kamer.

Maar kun je stoppen met janken?

“Ik moet steeds uitleggen waar ik écht voor sta”, jammerde je gisteren in NRC Handelsblad.

Valt best mee, meid.

We hebben in dit land allemaal Google, dus het is helemaal niet nodig dat jij gaat uitleggen dat de Moslimbroederschap van de hele wereld een kalifaat wil maken, waar niet de burgerlijke rechtspraak, maar de sharia geldt.

HuishoudenHuishouden

Ze kunnen misschien niet geloven dat jij actief bent (geweest?) bij clubs die gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap, vanwege je zachte stem en dat nerveuze lachje, maar opzoeken wat Jesse Klaver in huis heeft gehaald, kunnen ze heus zelf.

Maar goed, gisteren legde je uit dat het helemaal prima is als mannen en vrouwen van elkaar gescheiden worden, zoals gebeurde op de trainingen die je bij Milli Görus verzorgde.

Dat is daar verplicht.

En waarom vond jij het helemaal prima?

“Ik sta voor vrijheid en gelijkwaardigheid. Áls mensen gedwongen worden zo te zitten, wijs ik dat af. Als ze ervoor kíezen om gescheiden te zitten, dan is dat een vorm van vrijheid.”

Eh… ik zei al: dat is daar verplicht.

Hoofddoekjes aan de ene kant.

Snorren aan de andere kant (voorin, LOL).

Moet.

Zo zijn de regels.

Heeft niks met vrijheid te maken.

Om het even te vergelijken met één van de goorste gruwelijkheden uit jouw geloof: als een moslimmeisje vrijwillig naar de ‘dokter’ gaat, wil dat nog niet zeggen dat ze in vrijheid voor een vrouwenbesnijdenis heeft gekozen.

En als een vrouw overspel heeft gepleegd (lees: verkracht is door een zootje barbaren) en ze gaat vrijwillig naar het marktplein, wil dat ook niet zeggen dat ze steniging wel tof vindt.

Maar goed, ik heb nog wel een vraagje over die bijeenkomsten waar de hoofddoekjes en de snorren van elkaar gescheiden worden.

Wat doen jullie met de mensen die qua gender wat minder in één van die hokjes passen?

Die had je in de Middeleeuwen niet, maar tegenwoordig wel.

Krijgen die een eigen rij in het midden?

Of worden voor hen extra hoge flats gebouwd?

Groetjes!

JanD

PS. Cadeautje. Speciaal voor deze warme dag. Ook al zo’n vrije keuze-dingetje :-)

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.