Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sidney Smeets

15-04-2021 07:43


Meneer Smeets,

Ik geniet met volle teugen.

De vorige maand al aangekondigde affaire-Smeets, die dinsdagavond in alle hevigheid losbarstte, is voor eenvoudige stukjestikkers als ik vergelijkbaar met een bezoek aan de finale van de Champions League voor voetballiefhebbers.

Het is Champions League, omdat u een razend slimme advocaat bent, wiens verdediging als een huis zal staan.

Door uw jarenlange samenwerking met veroordeelde viespeuken als de thans voortvluchtige Nelson M. en de bestuursleden van de ooit naar aanleiding van een burgerinitiatief verboden pedovereniging Martijn weet u als geen ander wat op het gebied van seks met jongeren strafbaar is en wat niet.

Als u bij uw appjes en berichten in chats aan jongens van 15, 16, 17, 18 niet wegens bronstigheid de controle niet verloor, zullen ze nooit iets strafbaars bij u vinden.

Al die jongens die op uw uitnodiging ingingen om ‘een hapje en drankje te komen doen’ of te komen ‘gamen’, bezochten u vrijwillig. Als ‘gamen’ ‘seks’ werd, het ‘hapje’ bestond uit piemel en het ‘drankje’ een vingerhoedje zaad bevatte en daaraan geen dwang te pas kwam, dan is er geen officier van justitie die u voor de rechter zal brengen.

Bovendien: er ligt niet eens een aangifte tegen u wegens een strafbaar feit.

En als die aangifte er al zou komen, dan is er geen bewijs.

 

KlussenKlussen

Want ik neem niet aan dat al die linkse knullen die u (ik citeer u nu) “serieus wilde némen” stiekem lokpubers waren die behangen met camera’s en geluidsapparatuur uw appartement aan de gracht of het kantoor van advocaat Spong bezochten.

Grappig detail: mede dankzij u is de lokpuber die vervolging van pedoseksuelen moest vergemakkelijken in Nederland verboden.

Het enige vervelende punt, voor u, is dat u deze keer niet kunt spreken van een ‘hetze van extreemrechts’, die natuurlijk veroorzaakt wordt door de homofobie van mensen als Thierry Baudet. Immers: u benadrukte bij die linkse knapen juist dat u ze niet in het openbaar benaderde, maar in persoonlijke berichten (DM), omdát anders ‘extreemrechts’ iets van uw toenaderingen zou vinden.

De slachtofferrol zit er deze keer dus niet voor u in.

En steun van links kunt u ook vergeten, nu een van de ‘vermeende slachtoffers’ iemand van de jongerenorganisatie van GroenLinks is, een van de initiatiefnemers tot de nieuwsvoorziening een PvdA’er is en bij die jongeren (net als bij u) veel warme gevoelens voor BIJ1 bestaan.

Dat is ook waarom uw eerder gebruikte belofte van een aangifte wegens ‘smaad en laster’, of een civiele zaak wegens ‘onrechtmatige daad’, misschien wel kans van slagen zou hebben (immers: ze hebben geen bewijs), maar vooral u zal schaden.

Reputatietechnisch (voor wat daar nog van over is).

Mocht u die weg toch bewandelen, dan ben ik de eerste die zal storten op een crowdfunding voor die jongens.

Zelf dacht ik aan 66 euro. Met de groetjes aan Sigrid Kaag.

U ziet: ik heb het juridische traject verlaten.

Want er is nog iets Champions League-achtigs aan deze zaak: hoe wereldvreemd D66 deze keer zal reageren.

Dat interne onderzoek geloof ik verder wel.

Daar komt uit dat u binnen de grenzen van de Nederlandse wet heeft geopereerd. En dat D66 zich gezien de machtsverhouding tussen u en die ventjes kan voorstellen dat zij het gevóel kunnen hebben dat sprake was van ‘ongewenste omgangsvormen’ van uw kant. Of een gevóel dat sprake was van ‘grensoverschrijdend gedrag’. En dat na ‘een indringend gesprek’ met u (het derde) is besloten dat…

En dan is het uiteindelijk aan u, wat er besloten is.

Dat u uw zetel opgeeft en stopt als Kamerlid (uitgesloten gezien uw onmetelijke ego, maar ik noem de optie toch).

Dat u in de D66-fractie blijft, omdat u voor de vorm belooft te zorgen dat jongeren dat gevóel niet meer zullen krijgen.

Dat u zich aansluit bij BIJ1, de partij waarvoor u, net als overigens Nelson M., van die warme gevoelens heeft.

Dat u verder gaat als Lijst Smeets.

Het kan natuurlijk ook nog dat het níet aan u is.

Dat D66 u uit de fractie zet. Dat D66 opeens een aanval van integriteit krijgt. Dat D66 zegt: “Het is misschien allemaal wel binnen de wet wat die Smeets met die jongens doet, maar het past niet binnen onze normen en waarden”.

LOL.

Maar ik mag toch hopen?

In alle gevallen: het wordt smullen!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u toch in de cel mocht belanden.

UPDATE Ik zou op 28 april bij de presentatie voor de zekerheid een streng deurbeleid voeren.