Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan zwanger Nederland

17-04-2021 09:31

Beste aanstaande ouders,

Weten jullie al hoe de kleine gaat heten?

Ja, ik vraag dat omdat de krant van infantiel Nederland vandaag wat interviewtjes heeft met dames die ‘Corona’ heten.

Hun ouders hadden in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw natuurlijk nooit kunnen bevroeden dat hun dochters jaren later de naam bleken te hebben van een levensgevaarlijk virus.

Die meiden zitten nu maar mooi met de gebakken peren.

Botte pech.

Maar soms kun je weten dat het ellende wordt.

En als je, zoals jullie, de gang naar de ambtenaar van de burgerlijke stand nog moeten maken, kun je je kind zelfs behoeden voor gedoe.

Sommige no go-namen liggen zo voor de hand, dat ik me er een beetje voor schaam dat ik ze noem.

‘Adolf’? Gewoon niet doen. Snappen jullie zelf ook wel.


Namen als ‘Jaynairo’, ‘Jen-Naöxa’, ‘Rhia-Sheenahley’, ‘Ruthiëntaly’, ‘’Ty-Zairo’? Alleen als je zeker weet dat je nooit toeslagen hoeft aan te vragen bij de Nederlandse Belastingdienst.

‘Gordon’? Alleen als je denkt dat het een vreselijk kutkind wordt met een (lichte, LOL) neiging tot alcoholisme, cokeverslaving en aanstelleritus en sprake is van een ongewenste zwangerschap waarvoor je je kind levenslang wilt straffen.

En als je je als Nederlandse vrouw hebt laten bezwangeren door de Marokkaanse meneer Chaouqui en die staat er op dat jullie dochter ‘Firouz’ gaat heten, dreig dan meteen met echtscheiding. Anders moet die lieve meid over twintig jaar naar de burgerlijke stand om er alsnog eh… Vera Bergkamp van te laten maken.

‘Sidney’ zou ik ook even niet doen. Niet omdat die naam ‘uitgestrekte natte weilanden’ betekent, maar wie noemt zijn kind nou naar een prominente D66’er.

Dat van die ‘uitgestrekte natte weilanden’ is trouwens geen grap. En het is ook heel mooi dat mijn ouders mij ‘Jan’ noemden, want dat betekent ‘God is verzoenend’. En die verzoenende instelling past mij als een jas.

Terzake weer!

 

‘Hoerrr’ en ‘Homo’, namen waarvan mij overigens niet bekend is of de ambtenaar van de burgerlijke stand ze zal accepteren, raad ik ook af. Dan blijft jullie dochter of zoon later in sommige buurten in sommige steden zo vaak omkijken omdat zij/hij denkt geroepen te worden, dat een nekhernia op de loer ligt.

Maar goed, alles beter dan ‘Hugo’.

Want iedereen die de coronapandemie nog heeft meegemaakt, kent wel iemand die fysiek, economisch en/of psychisch kapot is gemaakt door Hugo.

En je wilt niet dat hun woede en frustratie later wordt gebotvierd op jullie kind.

Om die reden raad ik ‘Sigrid’ ook vast af.

Want regeren is vooruitzien.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Kregen wij ooit van Roos Bosua toen onze Pim werd geboren en geven wij sindsdien altijd als er ergens in onze omgeving een kleintje is.

PS2. Me nieuwe Nieuwsbrief is uit!