Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sylvana Simons

23-04-2021 09:31

GezondheidGezondheid

Beste Sylvana,

Mijn excuses.

In al die jaren dat ik deze briefjes schrijf, heb ik je nooit gecomplimenteerd.

Natuurlijk had ik gelijk als ik je ridiculiseerde vanwege het feit dat jij jezelf op één lijn plaatste met zwarte boegbeelden als Rosa Parks, Nelson Mandela en Malcolm X.

Natuurlijk had ik gelijk als ik je beschreef als een giftig element in de Nederlandse samenleving wanneer je weer eens pigmentverwenden en kaaskoppen tegen elkaar probeerde op te zetten.

Natuurlijk had ik gelijk als ik naar mijn voorhoofd wees over het verkiezingsprogramma van BIJ1, dat leek te zijn geschreven door leerlingen van groep 8 van basisschool Het Koekwausje.

Vandaag is het een keer tijd voor een ander geluid.

Van wat ik tot nu toe van je heb gezien in de Tweede Kamer (en dat is veel), moet ik zeggen: dat doe je gewoon goed.

Jij bent (met Caroline van der Plas van BBB) een aanwinst voor de landelijke politiek.

Eigenlijk vooral omdat jullie je taak als vólksvertegenwoordiger en controleur van het kabinet serieus nemen – tot ergernis van de Opperpinokkio.

Wie denkt dat het normaal is dat Kamerleden het volk vertegenwoordigen en het kabinet controleren, hoeft alleen maar naar waarnemende fractievoorzitter Sophie Hermans van de VVD te kijken.

Wat een blamage is dat, zeg.

Groet,

JanD

PS. Goedmaakcadeautje!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.