Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Toeslagenouders

27-04-2021 09:31

Beste ouders,

Hebben jullie die 30.000 euro compensatie voor het leed dat jullie jarenlang is aangedaan al op de rekening staan?

Zo nee, dan snap ik heel goed dat jullie wel wat anders aan je hoofd hebben dan het lezen van die 37 pagina’s notulen over de Toeslagenaffaire die het kabinet gisteren openbaar heeft gemaakt.

Daarom zal ik ze even samenvatten.

Minister Wouter Koolmees (D66) heeft geklaagd over Kamerleden die zich ‘activistisch’ opstelden en het kabinet tegenwerkten door vragen te stellen over de Toeslagenaffaire.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Minister-president Mark Rutte (VVD) had geen begrip voor Kamerleden van de coalitiepartijen die zich ‘in de media profileerden’ en heeft zijn partijgenoot Helma Lodders gezegd dat ze moest stoppen met zeiken.

De ministers Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra (CDA) hebben hun partijgenoot Pieter Omtzigt gevraagd om te dimmen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zei dat het ‘onacceptabel’ was dat Kamerleden van de coalitiepartijen hun werk nog beter doen dan die van de oppositiepartijen.

Minister Ferd Grapperhaus (CDA) heeft aangeboden staatssecretaris Menno Snel (D66) te helpen met het omzeilen van artikel 68 van de Grondwet door iets te bedenken waardoor het zou líjken alsof het kabinet de Tweede Kamer volledig heeft geïnformeerd.Bol.com Algemeen

Minister Sigrid Kaag (D66) vond dat met de fractievoorzitters van de coalitiepartijen ‘kaders’ moesten worden afgesproken waarbinnen hun Kamerleden moesten opereren.

En die pipo’s van de ChristenUnie, die zich altijd zo druk maken over mensen in vluchtelingenkampen elders in de wereld, vonden het allemaal wel best.

Kortom: het kabinet heeft, aldus het kabinet, er álles aan gedaan om te zorgen dat het leed dat jullie werd aangedaan zo snel mogelijk zou stoppen en dat jullie terstond gecompenseerd zouden worden voor alle ellende.

En daarmee basta.

Nou ja, ze gaan nog wel even aangifte doen tegen de lange blonde vrouw in een regenjas persoon die de notulen van de ministerraad heeft gelekt naar RTL Nieuws.

Want dat is natuurlijk schandálig!

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes! Eentje van Rutte, eentje van Hoekstra, eentje van Kaag en eentje van Segers.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.