Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Baudetiers

28-04-2021 09:31

Beste Baudetiers,

Zo, die hebben jullie maar mooi in de knip!

Complimenten van de Grote Leider.

“Trots op iedereen die vandaag heeft staan feesten!”, twitterde hij gisteravond laat.

Blijkbaar was de toekomstige minister-president van Nederland tevreden over de wijze waarop jullie de instructies van het nieuwbakken FvD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren hadden opgevolgd.

“Geef knuffels!” verordonneerde Van Meijeren en dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

En ja, ik weet ook wel dat de kans om elkaar in de buitenlucht met corona te besmetten veel en veel kleiner is dan binnen.

En ik weet ook dat velen van jullie corona maar ‘een griepje’ vinden, want YouTube en Robert Jensen zeggen het zelf. Maar laten we dan in ieder geval vaststellen dat het ‘een griepje’ is waarvan je de heftige variant je ergste vijand nog niet toewenst, tenzij je niet goed bij je kokosnoot bent.

Weten jullie wie ook niet goed bij zijn kokosnoot is?

Jullie Grote Leider.

Feesten (schreeuwen, zingen, juichen en dansen terwijl je op elkaars lip staat), kun je echt beter niet doen als je ‘een griepje’ wilt voorkomen.

Oók als dat in de buitenlucht gebeurt.

Daarvoor is empirisch bewijs.

Ik zeg: 19 februari 2020, San Siro, Milaan, Atalanta Bergamo-Valencia.

Voor de Baudetiers die alleen de boeken van de Grote Leider lezen (of de geweldsfantasieën van de zelfbenoemde FvD-ideoloog Sid Lukkassen) en die bij het poten vroeger altijd als laatste werden gekozen: dat was een voetbalwedstrijd in de Champions League.

En die stond aan de basis van de ‘een griepje’-uitbraak begin vorig jaar in Italië.

Bij Atalanta Bergamo-Valencia werd geschreeuwd, gezongen, gejuicht en gedanst.

In de buitenlucht.

Dus als een apostel van de Grote Leider jullie oproept om te gaan knuffelen en als de Grote Leider zelf jullie complimenteert omdat jullie inderdaad en elkaars bek zijn gaan spugen om te vieren dat Willem-Alexander 54 is geworden, dan zijn die twee eh… onverantwoord bezig.

En jullie hun makke schapen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ook niet grappig.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf. Teleurgestelde Baudetiers (“Controlled opposition!”) kunnen zich afmelden bij Ahmed.