Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Tjeerd Langstraat

01-05-2021 09:31

Beste Tjeerd,

Het regende gisteren. Goed nieuws.

Daarnaast regende het gisteren goed nieuws.

Ten eerste zorgde ik voor een opstopping bij het PostNL-loket van de Spar in Lemmer toen ik meerdere keren met een boodschappenkar verscheen vol brievenbuspakjes, die allemaal moesten worden ingescand.

Jouw nieuwste boek ‘R.I.P’, waarin je op beklemmende wijze beschrijft hoe de coronamaatregelen van Pinokkio en Clowntje Clusterfuck je financieel sloopten en alle levenslust ontnamen en ontnemen, ging op weg naar de mannen en vrouwen die het vooruit hadden besteld.

Vanaf maandag ligt het ook in de boekhandel (speciaal voor de ‘Koop lokaal’-fans), en stuurt ook ’s lands grootste boekhandel ‘R.I.P.’ het land in.

Dus het bestaat nu echt.

Ten tweede kwam de eerste recensie al binnen.

Op zich knap, dat iemand al een oordeel heeft over een boek dat hij nog niet in zijn bezit kán hebben, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, dus ik stuur ‘m even aan je door.

Hier is-ie:

Slechts zes fouten in ‘een zin’ van veertien woorden én van iemand die zich verschuilt achter een fakenaam (geen ouder zal zijn zoon ‘FvD’ noemen), maar zoals ik al zei: je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

En als er één schaap over de dam is, volgen er meer, hopelijk dan van mensen die wel kunnen lezen en schrijven.

Maar laat ik eerlijk zijn: het goede nieuws over jouw nieuwe boek háált het niet bij het allerbeste nieuws van vrijdag 30 april 2021: Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur van het AD.

En wie zijn opvolgster ook wordt: een grotere gladjakker kan het niet zijn.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat je binnenkort vast bij Fidan en Renze aan tafel zit om je verhaal te vertellen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.