Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sidney Smeets

02-05-2021 09:31

Meneer Smeets,

Ze kunnen veel van u zeggen, maar een profiteur bent u niet (ú niet…).

U had na uw twee weken durende Kamerlidmaatschap namens D66 recht op zes maanden wachtgeld, maar het heeft er alle schijn van dat u niet van plan bent langer op onze zak te teren dan noodzakelijk is.

Eerst dacht ik: die maakt als een speer zijn nieuwe boek ‘Het porseleinen huwelijk’ af, waarin u betoogt dat “oprukkend rechts-populisme de homo-emancipatie voor de eigen agenda misbruikt”.

Maar dat schijnt toch anders te liggen.

Bij de Libris-boekhandels is de verschijningsdatum inmiddels verschoven naar 31 augustus, maar bij de grootste boekhandel van Nederland is-ie helemaal weggejorist.

Mij is ook het gerucht ter ore gekomen dat uitgeverij Balans helemaal van publicatie wil afzien. Nou ken ik best veel auteurscontracten, en daar staat zelden in dat een uitgever van publicatie mag afzien omdat een auteur in opspraak raakt wegens gedoe met jongemannen. En ze willen daar natuurlijk niet door u voor de rechter gedaagd worden om alsnog honderd van die boekjes te moeten drukken en distribueren.

Nee, ik doelde op het oppakken van uw oude werk.

BabyBaby

Op 28 april werd de website smeetslaw.nl geregistreerd en het zou zomaar kunnen dat u daarvan de eigenaar bent. Dat u na jarenlang bij Gerard ‘Nooit iets gemerkt’ Spong te hebben gewerkt (en wat verder ter tafel kwam) voor uzelf begint.

De Kamer van Koophandel is daarvan overigens nog niet op de hoogte (die kent alleen Timmerwerken Sidney Smeets VOF in Elsloo, maar ik zie u geen spijker in een stuk hout slaan en bovendien is die Sidney getrouwd met Sylvie, een vrouw).

Dat die KvK-inschrijving er nog niet is en die website nog alleen maar geregistreerd is, heeft er misschien wel mee te maken dat u haast had.

Want uw eerste klant heeft zich gemeld!

Hij kondigde het zelf aan op Twitter.

Marthijn Uittenbogaard.

De smeerpijp die momenteel wordt vervolgd omdat hij met een andere ex-cliënt van u, de thans voortvluchtige Nelson M., stiekem de verboden pedofielenclub Martijn heeft voortgezet.

Die dacht natuurlijk: die meneer Smeets weet precíes hoe je je moet gedragen binnen de wetten die in Nederland gelden én die snapt dat ik het slachtoffer ben van oprukkend rechts-populisme, dus die houdt me wel uit de cel.

Ik weet niet waarom, maar ik vind deze cliënt gevoelsmatig wel heel goed bij u passen.

En u kent het spreekwoord: als er één smeerpijp over de dam is, volgen er meer.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor in uw nieuwe kantoor.