Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

19-05-2021 09:31

Meneer Rutte,

Gefeliciteerd!

Hare hooghartigheid heeft gesproken: u mag door voor het record.

U wordt de langst zittende premier van Nederland.

Daarvoor hoeft u maar drie ‘concessies’ te doen.

De eerste: samenwerken met de linksextremisten van GroenLinks. Het wordt, zo heeft de vrouw die u sinds het “Hier scheiden onze wegen” bij de ballen heeft (disclaimer!) verordonneerd, een VVD/D66/CDA/PvdA/GroenLinks-kabinet. Goed voor 90 zetels in de Tweede Kamer.

Lekker doordenderen met de klimaatwaanzin, met de eurofilie en met het binnenhalen van kansloze uitkeringstrekkers en antisemieten. Vindt u helemaal prima, als u dat record maar pakt.

De tweede, ik zei het al een beetje: een nóg linkser regeerakkoord. De basis daarvan heet, heel sluw, ‘herstel- en transitieplan’. Natuurlijk moet er na de coronacrisis een herstelplan voor Nederland komen. Vindt iedereen.

Maar die crisis wordt door de Kaag-achtigen meteen aangegrepen voor ‘transitie’. Daarmee wordt, helaas, niet alleen de ‘energietransitie’ bedoeld, maar ook de definitieve ‘verwoking’ van Nederland, het verder overdragen van soevereiniteit aan de machtswellustelingen in Brussel en nog meer gas op de Bente Becker Express, de vloot kerngezonde Afrikaanse jongemannen die in Zuid-Europese landen de ‘Europese Heilstaat’ betreden om vervolgens voor de rest van hun leven te landen in het land met de beste eh… faciliteiten en de vriendelijkste politie.

Vaker Kopen 2021Vaker Kopen 2021

De derde zal een groot deel van Nederland nog gaan verrassen: uw aftreden. Het ‘Kaagmens’, zoals Telegraaf-columnist het Palipleasende Monster in een milde bui gemunt heeft, neemt geen genoegen met alleen maar een linke regeerclub en alleen maar een links regeerakkoord. Ze wil meer, meer, meer.

Ze drukt er, omdat zij na dat “Hier scheiden onze wegen” over uw toekomst beslist, onder het mom van ‘nieuwe bestuurscultuur’ ook een politieke novum door: de wisselpremier.

Nu al zal worden vastgelegd dat u in de zomer van 2023, twee jaar na de installatie van het komende kabinet, het premierschap overdraagt aan uw eerste vice-premier. Die luistert naar de naam… Sigrid Kaag.

U uw zin met uw record.

Zij haar zin met de hoofdprijs.

En het probleem Pieter Omtzigt dan?

LOL.

VVD/D66/CDA/PvdA/GroenLinks = 90 zetels.

Wélk probleem Pieter Omtzigt?

Die ziet maar wat-ie doet.

Met z’n stomme boekje.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Om het te vieren met de Driessens, de Huffnagels en de andere boys!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.