Politiek

Van die NCTV-ambtenaar die op Twitter Pieter Omtzigt lastigviel gaan we nooit meer iets horen

01-06-2021 13:32

Kamerlid Pieter Omtzigt.

In april werd bekend dat NCTV-ambtenaar Paul Abels al jaren op dat dekselse Twitter losgaat op CDA Kamerlid Pieter Omtzigt. Tegelijkertijd bleek dat hij journalisten van NRC Handelsblad had gedreigd hun bronnen voor een ander artikel te achterhalen én een justitieel onderzoek naar hen te zullen verrichten. In beide gevallen is inmiddels een ‘feitenonderzoek’ ingesteld naar Abels.

Maar wat zijn daar de resultaten van, wilde de SP weten. Dat ga ik niet aan uw neus hangen, laat minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) dinsdag weten (PDF):

“In dit specifieke geval vinden er twee feitenonderzoeken plaats waarna het bevoegd gezag een oordeel zal geven of en in hoeverre de genoemde functioneringsnorm is overschreden en/of welke maatregelen daarbij dan passend zijn. Lopende deze onderzoeken kunnen en willen wij niet vooruitlopen op die conclusies, mede gelet op de eisen van zorgvuldigheid die als werkgever in acht zijn te nemen. In datzelfde licht is het ook niet passend om in het openbaar uitspraken over de conclusies of de maatregelen te doen.”

Gaan we dus nooit meer iets van horen.

Er is toch ook nog goed nieuws. Abels is op geen moment betrokken geweest bij de beveiliging van Omtzigt.