Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

07-06-2021 09:31

Meneer De Jonge,

Ik krijg ‘Malle Babbe’ van Rob de Nijs de laatste tijd maar niet uit mijn kop.

En zondags in de kerk

Dan zit daar zo’n meneer

Stijf als een houten plank

Met spijkers in zijn kop

Te kijken in zijn bank

Een zwart lakens pak

Om zijn zondige lijf

Bang voor de duivel

En bang voor zijn wijf

En zuinig een centIn het zakje doen

Zo koopt hij zijn ziel weer terug

En zijn fatsoen

 

Nou wil ik niet beweren dat Sywert van Lienden, Marja van Bijsterveldt, de voorzitter van de integriteitscommissie van het CDA, en u ‘hoerenlopers’ zijn.

Maar dat stijf als een houten plank in de kerkbankjes zitten met een gereformeerd (hervormd, katholiek, whatever) smoelwerk om jullie zonden af te kopen, ja, dat zie ik helemaal voor me.

Van Sywert van Lienden weten we inmiddels precies hoeveel centen hij in het zakje wil doen. Het rendemént van investeringen die hij gaat doen met de negen miljoen euro die hij vorig jaar in eigen zak stopte met zijn mondkapjesdeal en die hij verder helemaal houdt. Want het Zwitserleven is duur :-)

Dat rendement wilde Sywert aan onderzoek naar kinderkanker geven, maar het KWF heeft inmiddels officieel laten weten Sywerts geld niet te willen hebben. Liever deugen voor de Bühne dan kinderkanker de wereld uit, moeten ze bij het KWF gedacht hebben.

Marja van Bijsterveldt probeert nog onder een forse duit in het kerkzakje uit te komen.

De voorzitter van de integriteitscommissie van het CDA, volgens Sywert volledig op de hoogte van zijn zakkenvullerij, ontkent namelijk dat Sywert de integriteitscommissie van het CDA op de hoogte bracht van zijn zakkenvullerij.

Het CDA stelt nu een onderzoek in naar die al dan niet gedane melding van Sywert, maar we weten van het onderzoek naar de stemfraude bij de lijsttrekkersverkiezing tussen Pieter Omtzigt en u dat het CDA wel raad weet met het regelen van gewenste uitkomsten. En als je dan als ‘onafhankelijk onderzoeker’ moet kiezen tussen een oud-minister, oud-Kamerlid en oud-partijvoorzitter of een gladjakker met een grote smoel die alleen maar lid was van de programmacommissie, dan staat de uitkomst wel vast.

Tenzij Sywert, die beweert dat “alles gedocumenteerd is”, zo slim was al zijn gesprekken op te nemen.

En dan u.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vorig jaar verantwoordelijk voor de eenzame opsluiting en de dood van talloze bejaarden.

Vorige week door een commissie van de VN nog beschuldigd van massaal kindermisbruik.

En nu wellicht de persoon die zorgde dat collega-minister Martin van Rijn het advies van Landelijk Consortium Hulpmiddelen om géén zaken te doen met Sywert van Lienden naast zich neerlegde.

Want waar andere aanbieders van mondkapjes destijds naar een VIP-loket werden verwezen (of gewoon in de stront konden zakken en niet eens antwoord kregen), onderhield uw persoonlijk assistent en partijgenoot Bart van den Brink een telefonische hotline met andere partijgenoot Sywert van Lienden.

Dan is een “Beste Martin”-appje zo gestuurd.

En het is toch maar belastinggeld, net als die 5,1 miljard aan corona-uitgaven van uw ministerie die u niet fatsoenlijk kunt verantwoorden, nietwaar?

Ik vermoed dat u uzelf heeft wijsgemaakt dat er helemaal geen ziel en fatsoen hoeft te worden teruggekocht, anders zou u ook nooit door willen in Rutte 4.

GezondheidGezondheid

Bovendien: u bent en blijft een Zeeuw; ons bin zuunig. U stopt uw geld liever in persoonlijke uitgaven dan in goede doelen.

De enige CDA’er van wie ik zeker weet dat hij wel met gevoelens van wroeging in de kerk zit, is Pieter Omtzigt.

Die hoorde Sywert gisteren in Buitenhof toegeven dat hij misbruikt is ter meerdere eer en glorie euro’s van de BV Sywert van Lienden, toen hij premier Mark Rutte een aanbevelingsbrief van CDA’er Sywert van Lienden over CDA’er Sywert van Lienden overhandigde.

Als ik jullie bij het CDA zo bezig zie, hoop ik dat ik er naast zit, over dat geloof.

Dat er wél een God is.

En een Petrus aan een hemelpoort.

En dat-ie al dat gajes van het CDA met een grote boog het hellevuur in sodemietert.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik tóch stiekem hoop dat u het ook gaat zien.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).